притисни ентер »

По протестната нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ ја повика амбасадорката од Белград на итни консултации

По протестната нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ ја повика амбасадорката од Белград на итни консултации

По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на Вишиот суд во Белград за државјанинот на БиХ, Хусеин Мујановиќ, кој е осуден

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на Вишиот суд во Белград за државјанинот на БиХ Хусеин Мујановиќ, кој е осуден

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Сараево, 7 јули 2020 () – По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на Вишиот суд во Белград за државјанинот на БиХ

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на Вишиот суд во Белград за државјанинот на БиХ Хусеин Мујановиќ, кој е осуден

Дачиќ: Нема да се извиниме за судењето на оние што убиваа Срби

Дачиќ: Нема да се извиниме за судењето на оние што убиваа Срби

Србија нема да му се извини на никого за судењето на оние што убивале Срби, истакна српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ, по повод реакцијата од Сараево на пресудата на белградскиот суд врз Хусеин Мујановиќ поради злосторствата против Србите во Храсница, и додал дека го поканил српскиот амбасадор во БиХ, Александар Ѓорѓевиќ на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

Турковиќ ја повика амбасадорката на БиХ во Белград на итни консултации

По испратената протестна нота до Србија, министерката за надворешни работи на БиХ, Бисера Турковиќ ја повика денеска на итни консултации амбасадорката на БиХ во Белград. Амбасадорката Алма Смајиќ е повикана на консултации во Сараево во врска со изречената првостепена пресуда на Вишиот суд во Белград за државјанинот на БиХ Хусеин Мујановиќ, кој е осуден