притисни ентер »

Нигерија има кошаркар од 236 сантиметри кој наскоро се сели во НБА (ВИДЕО)

Нигерија има кошаркар од 236 сантиметри кој наскоро се сели во НБА (ВИДЕО)

Нигерија има кошаркар висок 236 сантиметри. Станува збор за младиот играч Абиодун Абегоке. Видео-снимката од неговите тренинзи стана вирална на социјалните мрежи. Абегоке, секако, игра на позицијата центар и е за 5 сантиметри повисок од највисокиот кошаркар во историјата на НБА лигата, Георге Мурешан. Романскиот кошаркар, кој своевремено ги бранеше

Нигерија има кошаркар од 236 сантиметри кој наскоро се сели во НБА (ВИДЕО)

Нигерија има кошаркар од 236 сантиметри кој наскоро се сели во НБА (ВИДЕО)

Нигерија има кошаркар висок 236 сантиметри. Станува збор за младиот играч Абиодун Абегоке. Видео-снимката од неговите тренинзи стана вирална на социјалните мрежи. Абегоке, секако, игра на позицијата центар и е за 5 сантиметри повисок од највисокиот кошаркар во историјата на НБА лигата, Георге Мурешан. Романскиот кошаркар, кој своевремено ги бранеше