притисни ентер »

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Во говор по повод 74-годишнината од независноста на Индонезија, претседателот Џоко Видодо денеска официјално му предложи на Парламентот план за преместување на Џакарта, главниот град на пренаселениот остров Јава, на островот Калимантан (Борнео). -Барам ваша дозвола да биде преместен главен град на (островот) Калимантан, рече Видодо, кој ќе положи

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Во говор по повод 74-годишнината од независноста на Индонезија, претседателот Џоко Видодо денеска официјално му предложи на Парламентот план за преместување на Џакарта, главниот град на пренаселениот остров Јава, на островот Калимантан (Борнео). -Барам ваша дозвола да биде преместен главен град на (островот) Калимантан, рече Видодо, кој ќе положи

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Во говор по повод 74-годишнината од независноста на Индонезија, претседателот Џоко Видодо денеска официјално му предложи на Парламентот план за преместување на Џакарта, главниот град на пренаселениот остров Јава, на островот Калимантан (Борнео). -Барам ваша дозвола да биде преместен  главен град на (островот) Калимантан, рече Видодо, кој ќе положи

Претседателот Видодо бара главниот град на Индонезија да се премести на островот Борнео

Претседателот Видодо бара главниот град на Индонезија да се премести на островот Борнео

Во говор по повод 74-годишнината од независноста на Индонезија, претседателот Џоко Видодо денеска официјално му предложи на Парламентот план за преместување на Џакарта, главниот град на пренаселениот остров Јава, на островот Калимантан (Борнео). – Барам ваша дозвола да биде преместен  главен град на (островот) Калимантан – рече Видодо, кој ќе положи

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Видодо официјално побара главниот град на државата да се премести на островот Борнео

Во говор по повод 74-годишнината од независноста на Индонезија, претседателот Џоко Видодо денеска официјално му предложи на Парламентот план за преместување на Џакарта, главниот град на пренаселениот остров Јава, на островот Калимантан (Борнео). -Барам ваша дозвола да биде преместен  главен град на (островот) Калимантан, рече Видодо, кој ќе положи