притисни ентер »

Бектеши по повод Светскиот ден на туризмот: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Бектеши по повод Светскиот ден на туризмот: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

„Туризмот во светски рамки беше една од најпогодените индустрии од пандемијата со КОВИД-19 во изминатите две години, но главниот фокус на Владата на Република Северна Македонија преку Министерството за економија како надлежна институција за развој на туризмот беше да се поддржи овој сектор со конкретни мерки и активности. Според сите показатели оваа

Туристичкиот сектор бара поддршката да продолжи, Бектеши најавува дигитализација и промоција

Туристичкиот сектор бара поддршката да продолжи, Бектеши најавува дигитализација и промоција

Туристичките работници се жалат дека мака мачат да најдат работници. Годинава ја оценија како подобра од лани, но сепак далеку полоша од годината пред пандемијата. Велат туристите полека се враќаат, а патувале и македонците. На светскиот ден на туризмот, бараат мерките за поддршка да продолжат, но државата да работи и на продуцирање кадар за секторот

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Туризмот во светски рамки беше една од најпогодените индустрии од пандемијата со Ковид-19 во изминатите две години, но главниот фокус на Владата на Република Северна Македонија преку Министерството за економија како надлежна институција за развој на туризмот беше да се поддржи овој сектор со конкретни мерки и активности. Според сите показатели оваа

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Туризмот во светски рамки беше една од најпогодените индустрии од пандемијата со Ковид-19 во изминатите две години, но главниот фокус на Владата на Република Северна Македонија преку Министерството за економија како надлежна институција за развој на туризмот беше да се поддржи овој сектор со конкретни мерки и активности. Според сите показатели оваа

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Завршени се сите процедури во однос на апликациите за субвенциите во туризмот. Тие што не се исплатени, ќе бидат префрлени следната или најдоцна наредните две недели, рече денеска министерот за економија, Крешник Бектеши. -Зборувам за сите тие што ги исполнуваат условите согласно објавениот повик во рамки на шестиот пакет мерки, рече Бектеши, одговорајќи

Ден на туризам: „Ние сме ѓубре држава, без Закон и ред“, се пожалија туристичките работници

Ден на туризам: „Ние сме ѓубре држава, без Закон и ред“, се пожалија туристичките работници

Tоп Македонија главна страна Економија главна страна Вести Македонија Економија Скопје Ден на туризам: „Ние сме ѓубре држава, без Закон и ред“, се пожалија туристичките работници 14 секунди ago Ние сме ѓубре држава, немаме ниту Закон, ниту пак нешто се трудиме да направиме, „се давиме“ во гнасотија. Вака на денот на туризмот – 27 септември, стопанствениците

Бектеши: Мерките дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Бектеши: Мерките дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Туризмот во светски рамки беше една од најпогодените индустрии од Пандемијата со Ковид 19 во изминатите две години, но главниот фокус на Владата на Република Северна Македонија преку Министерството за економија како надлежна институција за развој на туризмот беше да се поддржи овој сектор со конкретни мерки и активности. Според сите показатели оваа

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Бектеши: Владините мерки за поддршка на туризмот дадоа резултат, туристичката сезона беше успешна

Туризмот во светски рамки беше една од најпогодените индустрии од пандемијата со Ковид-19 во изминатите две години, но главниот фокус на Владата на Република Северна Македонија преку Министерството за економија како надлежна институција за развој на туризмот беше да се поддржи овој сектор со конкретни мерки и активности. Според сите показатели оваа

Туристичкиот сектор бара поддршката да продолжи, надлежните најавуваат дигитализација и промоци

Туристичкиот сектор бара поддршката да продолжи, надлежните најавуваат дигитализација и промоци

Туризмот ја живее новата реалност, се менува. Треба да се прилагодиме, а каков туристички сектор ќе изградиме, зависи само од нас. Досегашните мерки за надминување на корона кризата дадоа резултат, но поддршката мора да продолжи. Годинава беше добра, но полоша од 2019-та. Ова е заклучокот од денешниот настан со кој беше одбележан Светскиот ден на туризмот,

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Завршени се сите процедури во однос на апликациите за субвенциите во туризмот. Тие што не се исплатени, ќе бидат префрлени следната или најдоцна наредните две недели, рече денеска министерот за економија, Крешник Бектеши. -Зборувам за сите тие што ги исполнуваат условите согласно објавениот повик во рамки на шестиот пакет мерки, рече Бектеши, одговорајќи

Заев: Туризмот во периодот јануари-јули 2021 година е зголемен за 56,6 отсто

Заев: Туризмот во периодот јануари-јули 2021 година е зголемен за 56,6 отсто

-Денеска го одбележуваме Светскиот ден на туризмот, под глобалното мото „Tourism for inclusive growth”. Владата со конкретни мерки, во консултација со сите чинители во секторот, ја поддржа оваа индустрија која беше една од најпогодените од пандемијата во светски рамки. Мерките кои се имплементирани, годинава дадоа видливи резултати: бројот на туристите

Бектеши: Туристичката сезона беше успешна

Бектеши: Туристичката сезона беше успешна

Туризмот ги даде очекуваните резултати. Сезоната беше успешна благодарение на владините мерки и политики, креирани заеднички со приватниот сектор, беше речено денеска, на настанот по повод Светскиот ден на туризмот, 27 Септември. Како што истакна министерот за економија, Крешник Бектеши, кампањата „Дома си е дома“ и ваучерите за поттикнување на туризмот

Власта го одбележа светскиот ден на туризмот со пофалби за успешна сезона и без исплатени субвенции за туристичкиот сектор

Власта го одбележа светскиот ден на туризмот со пофалби за успешна сезона и без исплатени субвенции за туристичкиот сектор

Завршени се сите процедури во однос на апликациите за субвенциите во туризмот. Тие што не се исплатени, ќе бидат префрлени следната или најдоцна наредните две недели, рече денеска министерот за економија, Крешник Бектеши. -Зборувам за сите тие што ги исполнуваат условите согласно објавениот повик во рамки на шестиот пакет мерки, рече Бектеши, одговорајќи

Бектеши: Туристичката сезона беше успешна, владините мерки дадоа резултат

Бектеши: Туристичката сезона беше успешна, владините мерки дадоа резултат

Како што истакна министерот за економија, Крешник Бектеши, кампањата „Дома си е дома" и ваучерите за поттикнување на туризмот ги привлекоа домашните туристи, а безбедносниот печат значително придонесе за странските гости. Бектеши најави дека дигитализацијата и промоцијата на земјава како атрактивна дестинација, ќе бидат меѓу приоритетните активности

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Завршени се сите процедури во однос на апликациите за субвенциите во туризмот. Тие што не се исплатени, ќе бидат префрлени следната или најдоцна наредните две недели, рече денеска министерот за економија, Крешник Бектеши. -Зборувам за сите тие што ги исполнуваат условите согласно објавениот повик во рамки на шестиот пакет мерки, рече Бектеши, одговарајќи

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

Субвенциите за туризмот ќе бидат исплатени следната или најдоцна наредните две недели

– Завршени се сите процедури во однос на апликациите за субвенциите во туризмот. Тие што не се исплатени, ќе бидат префрлени следната или најдоцна наредните две недели, рече денеска министерот за економија, Крешник Бектеши. -Зборувам за сите тие што ги исполнуваат условите согласно објавениот повик во рамки на шестиот пакет мерки, рече Бектеши, одговорајќи