притисни ентер »

НАСА открива кој прв ќе стапне на Марс

НАСА открива кој прв ќе стапне на Марс

НАСА открива кој прв ќе стапне на Марс Шансите првата личност која ќе стапне на Марс да биде жена се сосема од извесни, изјавил директорот на американската вселенска агенција Наса Џим Брајденстин. Тој не спомнал некоја конкретна личност, но рекол фека жените се во прв план на идните потфати на агенцијата. Тој во една радио емисија на прашањето на еден

НАСА открива кој прв ќе стапне на Марс

НАСА открива кој прв ќе стапне на Марс

Шансите првата личност која ќе стапне на Марс да биде жена се сосема од извесни, изјавил директорот на американската вселенска агенција Наса Џим Брајденстин. Тој не спомнал некоја конкретна личност, но рекол фека жените се во прв план на идните потфати на агенцијата. Тој во една радио емисија на прашањето на еден корисник на Твитер дали жените ќе бидат

Прво, па женско! НАСА: Првата личност која ќе чекори на Марс ќе биде жена

Прво, па женско! НАСА: Првата личност која ќе чекори на Марс ќе биде жена

Шансите првата личност која ќе стапне на Марс да биде жена се сосема извесни, изјавил директорот на американската вселенска агенција НАСА, Џим Брајденстин. Тој не посочил конкретна личност, но рекол дека жените се во прв план на идните потфати на агенцијата. Брајденстин во една радио емисија на прашањето на еден корисник на Твитер, "дали жените ќе

NASA: Жените први ќе стапнат на Марс

NASA: Жените први ќе стапнат на Марс

Шансите првата личност на Марс да биде жена се големи, објави неодамна Американската вселенска агенција. Всушност, големи се шансите и следната личност што ќе ја испратат на Месечината да биде жена. NASA исто така објави дека жени астронаути ќе бидат првите кои ќе имаат чест на вселенска прошетка кон крајот на месецот. Станува збор за астронаутките