притисни ентер »

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

Северниот италијански регион Пиемонт вечерва соопшти дека 50 луѓе починале од коронавирусот во последните 24 часа во регионот, податок кој бил изоставен од националната бројка што ја објави Агенцијата за цивилна заштита. Тоа значи дека во последните 24 часа во Италија починале 712, а не 662 лица како што беше официјално објавено, што сепак е зголемување

Изоставен податок дава поинаков приказ за вистината на смртните случаи во Италија

Изоставен податок дава поинаков приказ за вистината на смртните случаи во Италија

Вкупниот број на смртни случаи од избувнувањето на епидемијата во Италија е 8.215, а не 8.165, како што беше соопштено. Северниот италијански регион Пиемонт вечерва соопшти дека 50 луѓе починале од коронавирусот во последните 24 часа во регионот, податок кој бил изоставен од националната бројка што ја објави Агенцијата за цивилна заштита. Тоа значи

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

Северниот италијански регион Пиемонт вечерва соопшти дека 50 луѓе починале од коронавирусот во последните 24 часа во регионот, податок кој бил изоставен од националната бројка што ја објави Агенцијата за цивилна заштита. Тоа значи дека во последните 24 часа во Италија починале 712, а не 662 лица како што беше официјално објавено, што сепак е зголемување

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

Во Пиемонт починале 50 луѓе, во Италија денеска 712 жртви на Ковид-19

– Северниот италијански регион Пиемонт вечерва соопшти дека 50 луѓе починале од коронавирусот во последните 24 часа во регионот, податок кој бил изоставен од националната бројка што ја објави Агенцијата за цивилна заштита. Тоа значи дека во последните 24 часа во Италија починале 712, а не 662 лица како што беше официјално објавено, што сепак е зголемување