притисни ентер »

Microsoft Chromium Edge прегледникот е достапен за преземање (ВИДЕО)

Microsoft Chromium Edge прегледникот е достапен за преземање (ВИДЕО)

Microsoft од денеска го нуди својот Edge веб-прегледник, кој е достапен за преземање за Windows, Mac и другите платформи. Новиот Edge е заснован на Chromium проектот со отворен код, кој во тој смисол го прави сличен на Google Chrome. Компанијата го најави новиот Edge во декември, 2018. година. кога одлучи да го отфрли развојот на сопствениот енџин