притисни ентер »

Нема брзо да видиме вакцина за коронавирусот

Нема брзо да видиме вакцина за коронавирусот

Европејците не би прифатиле долгорочен карантин како Кинезите, смета Фарар ИНТЕРВЈУ СО ВОДЕЧКИ ЕКСПЕРТ ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ Вакцина за коронавирусот нема да добиеме пред крајот на оваа година или за една година, а тоа би било рекордно време. Вакцината е нешто што им го давате на здрави луѓе. Мора да бидете апсолутно сигурни дека е безбедена. Ако немаме

Како ќе го поднесете грипот зависи од првиот грип што сте го имале

Како ќе го поднесете грипот зависи од првиот грип што сте го имале

Зошто некои луѓе се поотпорни на грипот од останатите е клучно прашање за кое научниците велат дека е поврзано со првиот вид грип што секој од нас го имал како дете. Научниците од Универзитетот во Лос Анџелес и од Универзитетот во Аризона откриле дека способноста на луѓето да се борат со вирусот на грип е одредена не само од видот на грипот што го

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Во текот на шестата недела пријавени се вкупно 254 новозаболени лица од грип или со симптоми слични на грип, што во однос на минатата недела кога се евдидентирано 178 лица е зголемување за 43 проценти. Оваа бројка е за речиси два

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Во текот на шестата недела пријавени се вкупно 254 новозаболени лица од грип или со симптоми слични на грип, што во однос на минатата недела кога се евдидентирано 178 лица е зголемување за 43 проценти. Оваа бројка е за речиси

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Во текот на шестата недела пријавени се вкупно 254 новозаболени лица од грип или со симптоми слични на грип, што во однос на минатата недела кога се евдидентирано 178  лица е  зголемување за 43 проценти. Оваа бројка е за речиси

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Куманово, 13 февруари 2020 (МИА) – Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Во текот на шестата недела пријавени се вкупно 254 новозаболени лица од грип или со симптоми слични на грип, што во однос на минатата недела кога се евдидентирано 178  лица е  зголемување за 43

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени од грип во Куманово

Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Куманово, 13 февруари 2020 (МИА) – Расте бројот на заболени лица од грип во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје во тој град. Во текот на шестата недела пријавени се вкупно 254 новозаболени лица