притисни ентер »

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска. -Во

Димитриевска-Кочоска: Според првичните проекции за 60% ќе биде намалена приходната страна на Буџетот ќ

Димитриевска-Кочоска: Според првичните проекции за 60% ќе биде намалена приходната страна на Буџетот ќ

Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска. -Во

Владата очекува до петти мај да ги добие 400-те милиони евра за справување со кризата

Владата очекува до петти мај да ги добие 400-те милиони евра за справување со кризата

Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвикана од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска. -Во

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска. -Во

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска. -Во

До крајот на месецот се очекува да се добијат 400 милиони евра од банките за надминување на кризата

До крајот на месецот се очекува да се добијат 400 милиони евра од банките за надминување на кризата

Таа додаде дека станува збор за 400 милиони евра, а во  однос на барањето до ММФ рече дека  се чека оваа институција да се произнесе и оти очекува тие средства  да стигнат побрзо. Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Дополнителната заменичка-министер за финансии, Гордана Димитриевска Кочоска, најави дека најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400 милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од корона вирусот. Според неа, банките своите понуди ќе ги достават до крајот

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

Димитриевска-Кочоска: До крајот на месецот се очекуваат понудите од банките за 400 милиони евра

– Најдоцна до 5 мај се очекува да се добијат 400-те милиони евра што државата ги бара од комерцијалните банки, за обезбедување дополнителни средства за надминување на кризата предизвиката од коронавирусот, а банките своите понуди да ги достават до крајот на овој месец, вели дополнителната заменик министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочоска

Кочовска: Ќе обезбедиме 600 милиони евра, но и тие не се доволни да се покријат штетите од коронавирусот

Кочовска: Ќе обезбедиме 600 милиони евра, но и тие не се доволни да се покријат штетите од коронавирусот

Заменичката министерка за финансии Гордана Димитриевска Кочовска во вечерашната дебата на телевизија Телма изјави дека државата очекува економска помош од 600 милиони евра во наредниот период. Но, според Кочовска и овие средства кои ќе бидат позајмени од ММФ, Светската банка и комерцијалните меѓународни банки нема да бидат доволни да ги покријат економските