притисни ентер »

Audi размислува за електричен наследник на R8

Audi размислува за електричен наследник на R8

Audi наводно планира целосно електричен наследник за својот спортски автомобил R8 и има намера да соработува со Rimac Според извештаи на британски медиуми, германскиот производтел планира целосно електричен наследник за спортскиот R8, а веќе донесена е одлука за името на моделот, производниот погон, како у планираниот датум за почеток. Електричниот