притисни ентер »

Премиерот Заев во Женева - Самитот во Загреб нова шанса за Македонија

Премиерот Заев во Женева - Самитот во Загреб нова шанса за Македонија

Embedded video for Премиерот Заев во Женева - Самитот во Загреб нова шанса за Македонија Премиерот изрази надеж дека следната година на самитот во Загреб, земјава ќе добие позитивна одлука за старт на преговорите. На светскиот економски форум во Женева, пред лидерите на земјите од Западен Балкан истакна дека единствената алтернатива е интеграција во

Брегу: Регионалната интеграција не може да напредува без европската

Брегу: Регионалната интеграција не може да напредува без европската

Сите треба добро да разберат што се случува со процесот на регионалната соработка, зашто забуна во тој поглед може да ја загрози, вели Брегу. Регионалната интеграција не може да напредува без европската интеграцијак изјави денеска во Женева генералната секретарка на Регионалниот совет за соработка, Мајлинда Брегу. Зборувајќи по состанокот на лидерите

Брегу: Регионалната интеграција не може да напредува без европската

Брегу: Регионалната интеграција не може да напредува без европската

„Регионалната интеграција не може да напредува без европската интеграција“, изјави денеска во Женева генералната секретарка на Регионалниот совет за соработка Мајлинда Брегу. Зборувајќи по состанокот на лидерите на Западен Балкан, Брегу рече дека поради тоа предизвикот е сега поголем и дека шесте земји од регионот, очекувајќи појасна слика за проширувањето

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

(ВИДЕО) Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

(ВИДЕО) Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

– ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот

ЗАЕВ ОД ЖЕНЕВА: ЕУ ни испрати сигнал дека за З. Балкан нема друга алтернатива освен Унијата

ЗАЕВ ОД ЖЕНЕВА: ЕУ ни испрати сигнал дека за З. Балкан нема друга алтернатива освен Унијата

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски форум. Премиерот Заев оцени дека е добро тоа што Хрватска ќе претседава со ЕУ од

Заев од Женева: Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во ЕУ. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, рече премиерот Зоран Заев во обраќањето на лидерскиот состанок за Западен Балкан, што во организација на Светскиот економски форум се

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Премиерот Заев оцени дека е добро тоа што Хрватска ќе претседава со ЕУ од јануари 2020 година, бидејќи ќе биде фокусирана кон регионот и изрази надеж дека на Самитот во Загреб ќе има позитивна одлука и за Македонија и за Албанија и за целиот регион, соопшти владината прес-служба. ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев од Женева: Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал

Заев од Женева: Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал

Гледам светлина, бидејќи ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во ЕУ. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот – рече премиерот Зоран Заев во обраќањето на лидерскиот состанок за Западен Балкан, што во организација на Светскиот економски форум се

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

Заев од Женева: ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива

ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот и радикализмот, изјави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев по лидерскиот состанок за Западен Балкан, што се одржува во Женева во организација на Светскиот економски

Заев и Димитров на Светскиот економски форум во Женева

Заев и Димитров на Светскиот економски форум во Женева

Претседателот на Владата, Зоран Заев и министерот за надворешни работи, Никола Димитров, присуствуваат на состанокот што го организира Светскиот економски форум во Женева, на тема „Стратешки дијалог за Западен Балкан“. На работната сесија што е во тек се лидери на државите од Западен Балкан, но и пошироко од регионот, претставници на Европската комисија,

Лидерите од Западен Балкан ја зајакнуваат економската соработка во Женева

Лидерите од Западен Балкан ја зајакнуваат економската соработка во Женева

Претседателот на Владата, Зоран Заев, и министерот за надворешни работи, Никола Димитров, присуствуваат на состанокот што го организира Светскиот економски форум во Женева, на тема „Стратешки дијалог за Западен Балкан“. На работната сесија што е во тек се лидери на државите од Западен Балкан, но и пошироко од регионот, претставници на Европската комисија,