притисни ентер »

Германскиот пратеник Петер Бejер избран за известувач на Советот на Европа за Косово

Германскиот пратеник Петер Бejер избран за известувач на Советот на Европа за Косово

Комисијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ)  го избра пратеникот во Бундестагот Питер Бejер за известувач за ситуацијата во Косово. Во соопштението за медиумите за назначувањето на Бejер, Советот на Европа посочи дека Косово се споменува во целосна согласност со Резолуцијата на Советот за безбедност на ОН 1244 и без прејудицирање