Научниците откриваат: Хемикалиите од кремите за сончање брзо се апсорбираат во крвотокот

Мирисот на омилените креми за сончање нè враќа во безгрижните летни денови и уживањето на плажа. И додека едвај чекате повторно на себе да ја нанесете кремата за сончање со заштитен фактор пред изложување на сонце, новата студија покажува дека хемикалиите од овие производи брзо се апсорбираат во крвотокот. Сепак, последиците по здравјето (ако воопшто