притисни ентер »

На трениг го повредила ‘рбетот: Почина млада американска гимнастичарка

На трениг го повредила ‘рбетот: Почина млада американска гимнастичарка

Американската гимнастичарка Мелани Колман (20) починала во неделата, откако неколку дена претходно на тренингот тешко се повредила. Колман вежбајќи на разбој, во салата на универзитетот Јужен Конектикат, доживеала тешка повреда. „Се беше случајно. Се случи нешто што не може секој да го разбере“, рекол нејзиниот тренер Томас Алберти. Колман се здобила

Рутинска вежба на двовисински разбој беше фатална за млада гимнастичарка од САД

Рутинска вежба на двовисински разбој беше фатална за млада гимнастичарка од САД

Гимнастиката се води како еден од најопасните спортови и речиси секој гимнастичар(ка) се има здобиено со сериозна повреда. Но, овој спорт понекогаш знае да биде и фатален. Американската гимнастика вчера остана без младата Мелани Колман, која го загуби својот живот како последица на тежок пад при изведување на рутинска вежба на двовисински разбој. „Нашите

Почина 20 годишната гимнастичарка која падна од греда при тренинг

Почина 20 годишната гимнастичарка која падна од греда при тренинг

Гимнастиката е во шок откако младата 20-годишна Мелани Колмен почина како последица на здобиените повреди. Мелани беше гимнастичарка на Универзитетот Јужен Конектикет, а фаталните повреди по нејзиниот живот ги здоби за време на рутинска вежба. – Нашите мисли и молитви се насочени кон семејството на Мелани – изјави директорот на атлетискиот клуб

ТРАГЕДИЈА: Гимнастичарка им подлегна на повредите по пад на тренинг

ТРАГЕДИЈА: Гимнастичарка им подлегна на повредите по пад на тренинг

Гимнастиката е во шок откако младата 20-годишна Мелани Колмен почина како последица на здобиените повреди. Мелани беше гимнастичарка на Универзитетот Јужен Конектикет, а фаталните повреди по нејзиниот живот ги здоби за време на рутинска вежба. – Нашите мисли и молитви се насочени кон семејството на Мелани – изјави директорот на атлетискиот клуб на

Гимнастика: Млада Американка почина при рутинска вежба на двовисински разбој

Гимнастика: Млада Американка почина при рутинска вежба на двовисински разбој

Фото: nypost.com Повредите што ги здоби за време на тренинг беа фатални по животот на младата американска гимнастичарка Мелани Колман (20). Членката на Универзитетот во Јужен Конектикат имаше тежок пад при изведување на рутинска вежба на двовисински разбој. „Нашите мисли и молитви се насочени кон семејството Колман“, изјави Џеј Моран, прв човек на