притисни ентер »

Зошто смартфоните се приближуваат до цена од 1500 долари?

Зошто смартфоните се приближуваат до цена од 1500 долари?

Тоа што беше порано до плафон, сега е на подот, со оглед на тоа што најевтиниот смартфон од Galaxy S20 серијата е $999, а S20 Ultra оди до $1499, на пример. iPhone 11 Pro чини $999, додека Pro Max изнесува $1449. Прв проговори извршниот директор на Huawei, Ричард Ју, кој објасни зошто P40 Pro чини $999. Се разбира, претпоставувате дека е поради камерата