притисни ентер »

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името и’ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска ја доби престижната „Одисеј“ – награда за Човекови права на Советот на Европа (Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme). Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот секретар на Советот на Европа,

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името и’ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска ја доби престижната „Одисеј“ – награда за Човекови права на Советот на Европа (Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme). Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот секретар на Советот на Европа,

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името и’ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска ја доби престижната „Одисеј“ – награда за Човекови права на Советот на Европа (Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme). Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот секретар на Советот на Европа,

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ со награда од Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ со награда од Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска ја доби престижната „Одисеј“ – награда за Човекови права на Советот на Европа (Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme). Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот секретар на Советот на Европа,

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Еднаш годишно, а веќе по деветнаесети пат, Советот на Европа ја доделува оваа награда. Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши вчера во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а

Уште едно признание: „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ со награда од Советот на Европа

Уште едно признание: „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ со награда од Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска ја доби престижната „Одисеј“ – награда за Човекови права на Советот на Европа (Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme). Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот секретар на Советот на Европа,

„Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа , Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme од страна на Советот на Европа. Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја освои наградата  “Одисеј – за човекови права на советот на Европа”

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја освои наградата “Одисеј – за човекови права на советот на Европа”

Филмот “Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа , Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme од страна на Советот на Европа. Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ ја доби наградата за човекови права на Советот на Европа

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши вчера во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја освои наградата  “Одисеј – за Човекови права на Советот на Европа “

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја освои наградата “Одисеј – за Човекови права на Советот на Европа “

Филмот “Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа , Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme од страна на Советот на Европа. Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно” составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа

“Господ постои, името и’ е Петрунија” ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа

ГОСПОД ПОСТОИ, ИМЕТО И’ Е ПЕТРУНИЈА” ЈА ОСВОИ НАГРАДАТА “ОДИСЕЈ – ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА “ Со задоволство објавуваме дека филмот “Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа , Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme од страна на

Петрунија ја доби наградата за Човекови права на Советот на Европа

Петрунија ја доби наградата за Човекови права на Советот на Европа

Филмот „Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја доби престижната Одисеј – наградата за Човекови права на Советот на Европа , Odyssée Conseil de l’Europe aux Droits de l’Homme од страна на Советот на Европа. Жирито на настанот „Европски кино ѕвезди и платно“ составено од 10 амбасадори во Советот на Европа, заменик-генералниот

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

Совет на Европа: Наградата Одисеј за Човекови права за „Господ постои, името и е Петрунија“

Совет на Европа: Наградата Одисеј за Човекови права за „Господ постои, името и е Петрунија“

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија“

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал“ (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж“, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“,

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија”

Наградата Одисеј за Човекови права на Советот на Европа за „Господ постои, името и е Петрунија”

Јубилејното 20-то издание на филмскиот настан „Етуал е Тоал” (Ѕвезди и Платна), кое започна на 3 октомври 2019 година, заврши денеска во Стразбур со доделување на почесни награди на три меѓународни копродукции поддржани од Фондот на Советот на Европа „Евроимаж”, а меѓу наградените е и филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија”,

Артизам по мера на киногледачот

Артизам по мера на киногледачот

Кадар од филмот „Јојо зајче“ ШЕЕСЕТТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО СОЛУН Јубилејните изданија некако по правило се резервирани за класична променада на историски потсетувања и авторски имиња за сечиј вкус. Солунскиот фестивал годинава се одлучи за нешто поинакво Специјално за „Нова Македонија“ од Солун: Стојан Синадинов Кога сте соочени со предизвикот