притисни ентер »

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

Извештајот за импичментот на Трам има триста стараници

Извештајот за импичментот на Трам има триста стараници

Според Ноа Фелдман, професор по уставно право на Харвард, ако Трамп не биде повикан на одговорност, тоа значи дека земјата „повеќе не живее во услови на демократија". Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности,

Барањето на Трамп до Украина е основа за импичмент, велат тројца правни експерти пред Конгресот

Барањето на Трамп до Украина е основа за импичмент, велат тројца правни експерти пред Конгресот

Следно Еден од професорите кои сведочат во Комисијата за правосудство на Претставничкиот дом, смета дека нема доволно докази за отстранување на претседателот ВАШИНГТОН — Тројца правни експерти денес пред Конгресот изјавија дека претседателот на САД Доналд Трамп направил дела кои се основа за импичмент, а кои се поврзани со барањето од Украина да отвори

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

Истрагата за импичмент денес продолжува во Комисијата за правосудство

Истрагата за импичмент денес продолжува во Комисијата за правосудство

Следно На распит ќе бидат четворица правни експерти, кои ќе дискутираат за уставната основа за импичмент на претседателот ВАШИНГТОН — Комисијата за правосудство на Претставничкиот дом денес почнува со првите сослушувања во истрагата за импичмент на претседателот Доналд Трамп. На распит ќе бидат четворица правни експерти, кои ќе дискутираат за уставната

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

„Истрагата за импичмент откри дека претседателот Трамп, дејствувајќи лично и преку агенти во и надвор од владата на САД, помагал во мешање на странска влада - украинската - со цел да биде реизбран“, се вели во извештајот на Демократите кои во септември почнаа формална истрага за отповикување на 45. претседател. Одборот за разузнавање образложи дека

Извештај на демократите: Трамп ја злоупотреби функцијата

Извештај на демократите: Трамп ја злоупотреби функцијата

Демократите во Претставничкиот дом водат истрага за импичмен на претседателот Доналд Трамп.Тие објавија извештај во кој се вели дека Трамп барал странско мешање на изборите во САД за да ги подобри неговите шанси за реизбор, да ја поткопа националната безбедност и да нареди невидена кампања за опструкција Конгресот. „Истрагата за отповикување разоткри

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес.Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за несоодветно однесување на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на парламентарната

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес.Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за несоодветно однесување на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на парламентарната

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес.Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за несоодветно однесување на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на парламентарната

САД – Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

САД – Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

Претседателот на САД, Доналд Трамп, побарал странско мешање за да зголеми шансите за реизбор следната година, ја поткопал националната безбедност и да наредил кампања за опструирање на Конгресот без преседан. Тоа се наведува во извештајот на демократите што ќе претставува основа за какво било формално обвинение за отповикување на Трамп. Во извештајот

Почнува официјална процедура за отповикување на Доналд Трамп

Почнува официјална процедура за отповикување на Доналд Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес. Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за „несоодветно однесување“ на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на

Извештај на демократите: Трамп ја злоупотреби функцијата

Извештај на демократите: Трамп ја злоупотреби функцијата

Демократите во Претставничкиот дом водат истрага за импичмен на претседателот Доналд Трамп.Тие објавија извештај во кој се вели дека Трамп барал странско мешање на изборите во САД за да ги подобри неговите шанси за реизбор, да ја поткопа националната безбедност и да нареди невидена кампања за опструкција Конгресот. „Истрагата за отповикување разоткри

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес. Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за несоодветно однесување на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

„Претседателот на САД, Доналд Трамп, побарал странско мешање за да зголеми шансите за реизбор следната година, ја поткопал националната безбедност и наредил кампања за опструирање на Конгресот без преседан“, се наведува во извештајот на демократите кои во септември почнаа формална истрага за отповикување на Трамп. Одборот за разузнавање тврди дека

НАТО самитот и импичментот на Трамп

НАТО самитот и импичментот на Трамп

Американскиот претседателот Доналд Трамп на самитот на НАТО во Лондон има набиена агенда на билатерални средби и состаноци, но се чини дека неговиот фокус останува во Вашингтон каде што се соочува со истрага за отповикување. Комитетот за разузнавање на Претставничкиот дом на Конгресот објави извештај во кој се наведува дека имало докази за „непримерно