притисни ентер »

„Скршениот град“ – изложба во ликовната галерија во Кичево

„Скршениот град“ – изложба во ликовната галерија во Кичево

Изложба на фотографии изработени пред, за време и по скопскиот земјотрес, е отворена во Центарот за култура во Кичево. На изложбата се поместени 30 фотографии, кои претходно беа изложени во Скопје и во Свети Николе. Фотографиите се во форма на разгледници и оваа изложба по сѐ што нуди е единствена и неповторлива. – Гледајќи ги разгледниците од Скопје

„Скршениот град“ изложба на слики во ликовната галерија во Кичево

„Скршениот град“ изложба на слики во ликовната галерија во Кичево

Во ликовната галерија во Центарот за култура во Кичево, синоќа беше отворена изложбата на фотографии изработени пред, за време и после скопскиот земјотрес. На изложбата беа поместени 30 фотографии и Кичево е третата станица на овој опус, откако истата можеа да ја погледнат жителите на градот страдалник Скопје, љубителите на убавата уметност од Свети