притисни ентер »

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО)

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО)

ФУТУРАМА , Тренди SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО) 2 минути 0 0 Американската вселенска агенција NASA потврди дека мисијата Crew-1, чиј екипаж се врати од Меѓународната вселенска станица, поставилa нов рекорд кога станува збор за должината на мисијата на едно американско вселенско летало. Мисијата на Crew Dragon капсулата –  Resilience,

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО)

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО)

Американската вселенска агенција NASA потврди дека мисијата Crew-1, чиј екипаж се врати од Меѓународната вселенска станица, поставилa нов рекорд кога станува збор за должината на мисијата на едно американско вселенско… Текстот SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов

Четворица астронаути безбедно слетаа на Земјата со Crew Dragon

Четворица астронаути безбедно слетаа на Земјата со Crew Dragon

Тројца Американци и еден Јапонец ја напуштија Меѓународната вселенска станица ISS, со помош на капсулата на компанијата SpaceX - Crew Dragon. После 160 дена поминати во вселената, четворицата астронаути безбедно се спуштиле во морето во близина на Флорида. Патувањето од ISS кон Земјата траело околу 6,5 часа со Crew Dragon . Американците Мајкл Хопкинс,

Четворица астронаути безбедно се вратија на Земјата со капсулата на Илон Маск

Четворица астронаути безбедно се вратија на Земјата со капсулата на Илон Маск

Четворица астронаути, од кои тројца Американци и еден Јапонец, ја напуштија Меѓународната вселенска станица со капсулата Crew Dragon на компанијата SpaceX, после повеќе од 160 дена поминати во вселената и безбедно се спуштија во морето во близина на Флорида. Капсулата Crew Dragon се одвои од Меѓународната вселенска станица според планот, а враќањето

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

ФУТУРАМА , Тренди Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск 5 минути 1 1 Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро слетаа во Мексиканскиот Залив во капсула на SpaceX.

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро… Текстот Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск е превземен од USB.mk . The post Астронаутите се вратија од вселената во капсулата

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро слетаа во Мексиканскиот Залив во капсула на SpaceX. Американците Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и Јапонецот Соичи Ногучи од ноември, 2020

Четворица астронаути слетаа Во вода ноќе првпат по 50 години

Четворица астронаути слетаа Во вода ноќе првпат по 50 години

Во темница, четворица астронаути слетаа во вода утринава во Мексиканскиот залив, близу Флорида, означувајќи успешен крај за мисијата на НАСА, предводена од приватна компанија. „СпејсЕкс“ на Илон Маск однесе и врати четворица астронаути од Меѓународната вселенска станица, што претставува прва таква оперативна мисија. Пред половина година, ракета на