притисни ентер »

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”, винарите даваат пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат  пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Здружението „Напредни лозари“ велат дека нема договор со винариите за откупната цена на грозјето. Здружението барало 16 денари за килограм „смедеревка“ и 17 денари за килограм „кратошија“, но дека винариите нудат пониски откупни цени на грозјето. Преработувачите на грозје останале на нивните позиции, кои биле однапред познати, минатогодишните цени, 

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат  пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. „Претставниците на винариите останаа на

НФФ бара „вранецот“ да се откупува за 17, а „смедеревката“ за 16 денари по килограм

НФФ бара „вранецот“ да се откупува за 17, а „смедеревката“ за 16 денари по килограм

Националната федерација на фармери (НФФ) бара цената за винската сорта грозје „вранец“ да биде 17, за „смедеревка“ 16 ден по килограм, функционирање на договорно производство согласно Законот за земјоделство и рурален развој и гаранција на наплата (банкарска гаранција од откупувачите), како и исплата на откупено грозје најдоцна до 31 декември 2019

Нема договор за откупната цена меѓу лозарите и винариите

Нема договор за откупната цена меѓу лозарите и винариите

Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари". Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат  пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат  пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

НФФ бара „вранецот“ да се откупува за 17, а „смедеревката“ за 16 денари по килограм

НФФ бара „вранецот“ да се откупува за 17, а „смедеревката“ за 16 денари по килограм

Националната федерација на фармери (НФФ) бара цената за винската сорта грозје „вранец“ да биде 17, за „смедеревка“ 16 ден по килограм, функционирање на договорно производство согласно Законот за земјоделство и рурален развој и гаранција на наплата (банкарска гаранција од откупувачите), како и исплата на откупено грозје најдоцна до 31 декември 2019

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”,  винарите даваат  пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Лозарите и винариите без договор за откупната цена на грозјето

Побаравме 16 денари за килограм „смедеревка” и денар повеќе за „кратошија”, винарите даваат пониски цени. Ова е епилогот од вчерашната средба помеѓу претставници на лозарите и неколку винарски визби, информираат од Здружението „Напредни лозари”. -Претставниците на винариите останаа на нивните позиции кои беа однапред познати – ланските цени, но со

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари, ќе се разговара околу откупот на грозјето

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари, ќе се разговара околу откупот на грозјето

На средбата ќе се разговара околу откупот на грозјето, за МИА информираат од Здружението ,,Напредни лозари". Пред средбата, лозарите побараа поддршка од градоначалниците на петте општини од регионот. – Слушаме неофицијално дека визбите прво тврделе дека сакаат малку грозје за да кажат дека има вишок на винско грозје со цел цените да бидат ниски, па

Ги оставаат своите и работат туѓи лозја во туѓина

Ги оставаат своите и работат туѓи лозја во туѓина

Министерот за земјоделство Трајан Димковски денеска во Кавадарци треба да се сретне со лозари и винари, на закажаната средба во општинската зграда, треба да се разговара околу откупот на грозјето, информираат од Здружението „Напредни лозари”. Пред средбата, лозарите побараа поддршка од градоначалниците на петте општини од регионот. – Слушаме неофицијално

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари, ќе се разговара околу откупот на грозјето

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари, ќе се разговара околу откупот на грозјето

Министерот за земјоделство Трајан Димковски денеска во Кавадарци треба да се сретне со лозари и винари, на закажаната средба во општинската зграда. На средбата ќе се разговара околу откупот на грозјето, за МИА информираат од Здружението ,,Напредни лозари”. Пред средбата, лозарите побараа поддршка од градоначалниците на петте општини од регионот. –

Грозјето не е суровина на винарниците, туку производ на лозарите

Грозјето не е суровина на винарниците, туку производ на лозарите

Министерот за земјоделство Трајан Димковски денеска во Кавадарци треба да се сретне со лозари и винари, на закажаната средба во општинската зграда, каде ќе се разговара околу откупот на грозјето, за МИА информираат од Здружението ,,Напредни лозари”. Пред средбата, лозарите побараа поддршка од градоначалниците на петте општини од регионот. – Слушаме

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари за откупот на грозјето

Министерот за земјоделство ќе се сретне со лозари и винари за откупот на грозјето

Министерот за земјоделство Трајан Димковски денеска во Кавадарци треба да се сретне со лозари и винари, на закажаната средба во општинската зграда, каде ќе се разговара околу откупот на грозјето, за МИА информираат од Здружението ,,Напредни лозари”. Пред средбата, лозарите побараа поддршка од градоначалниците на петте општини од регионот. – Слушаме