притисни ентер »

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Србија очекува дека до пристапувањето во Европската Унија Брисел ќе го ублажи својот став кон Русија, изјави српскиот амбасадор во Москва, Мирослав Лазански за „Известија“. Во интервју за весникот, Лазански зборуваше за односот на Белград кон европската политика за санкциите и плановите на земјата да ја произведува руската вакцина „спутник В“. Според

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Србија очекува дека до пристапувањето во Европската Унија Брисел ќе го ублажи својот став кон Русија, изјави српскиот амбасадор во Москва, Мирослав Лазански за „Известија“. Во интервју за весникот, Лазански зборуваше за односот на Белград кон европската политика за санкциите и плановите на земјата да ја произведува руската вакцина „спутник В“. Според

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Србија очекува дека до пристапувањето во Европската Унија Брисел ќе го ублажи својот став кон Русија, изјави српскиот амбасадор во Москва, Мирослав Лазански за „Известија“. Во интервју за весникот, Лазански зборуваше за односот на Белград кон европската политика за санкциите и плановите на земјата да ја произведува руската вакцина „спутник В“. Според

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Мирослав Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Србија очекува дека до пристапувањето во Европската Унија Брисел ќе го ублажи својот став кон Русија, изјави српскиот амбасадор во Москва, Мирослав Лазански за „Известија“. Во интервју за весникот, Лазански зборуваше за односот на Белград кон европската политика за санкциите и плановите на земјата да ја произведува руската вакцина „спутник В“. Според

Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Лазански: Србија никогаш нема да воведе санкции против Русија

Србија очекува дека до пристапувањето во Европската Унија Брисел ќе го ублажи својот став кон Русија, изјави српскиот амбасадор во Москва, Мирослав Лазански, за „Известија“. Во интервју за весникот Лазански зборуваше за односот на Белград кон европската политика за санкциите и плановите на земјата да ја произведува руската вакцина „спутник В“. Според

ЕУ го повика рускиот амбасадор на разговор

ЕУ го повика рускиот амбасадор на разговор

Европската Унија го повика рускиот амбасадор на разговор откако Москва им забрани влез на осум европски политичари во земјата. Амбасадорот Владимир Чижов бил примен од високи претставници на ЕУ и му било кажано дека ЕУ го задржува правото да преземе соодветни возвратни мерки. „Амбасадорот Чижов беше информиран дека институциите и членките на ЕУ силно

Рускиот амбасадор во ЕУ повикан на состанок поради инцидентот

Рускиот амбасадор во ЕУ повикан на состанок поради инцидентот

Рускиот амбасадор во ЕУ, Владимир Чизов, денес беше поканет на состанок со генералниот секретар на Европската комисија и Европската служба за надворешно дејствување, објавено е во Брисел. Претставниците на ЕУ ќе му го достават на рускиот амбасадор „отфрлање и осуда на одлуката на Москва“ за забрана за влез на нејзина територија на осум граѓани на ЕУ,

Борисов го поддржа ставот на ЕУ пpoтив зaбрaната за влез во Русија на осум европски граѓани

Борисов го поддржа ставот на ЕУ пpoтив зaбрaната за влез во Русија на осум европски граѓани

Бугарскиот премиер во оставка Бојко Борисов напиша на Фејсбук дека го поддржува ставот на ЕУ против одлуката на Русија да забрани влез на осум граѓани на Унијата на територијата на Руската Федерација. „Ние се придружуваме до европската солидарност“, напиша Борисов на социјалните мрежи. Како што јави дописникот на МИА од Софија, Европската унија излезе

Борисов го поддржа ставот на ЕУ против забраната за влез на осум европски граѓани во Русија

Борисов го поддржа ставот на ЕУ против забраната за влез на осум европски граѓани во Русија

Бугарскиот премиер во оставка Бојко Борисов напиша на Фејсбук дека го поддржува ставот на ЕУ против одлуката на Русија да забрани влез на осум граѓани на Унијата на територијата на Руската Федерација. – Ние се придржуваме до европската солидарност, напиша тој на својот фејсбук-профил. Како што јави дописникот на МИА од Софија, Европската унија излезе

Борисов го поддржа ставот на ЕУ против забраната за влез на осум европски граѓани во Русија

Борисов го поддржа ставот на ЕУ против забраната за влез на осум европски граѓани во Русија

Бугарскиот премиер во оставка Бојко Борисов напиша на Фејсбук дека го поддржува ставот на ЕУ против одлуката на Русија да забрани влез на осум граѓани на Унијата на територијата на Руската Федерација. – Ние се придржуваме до европската солидарност, напиша тој на својот фејсбук-профил. Како што јави дописникот на МИА од Софија, Европската унија излезе