притисни ентер »

Колку произведувачите заработуваат од секој продаден автомобил?

Колку произведувачите заработуваат од секој продаден автомобил?

Овие бројки се однесуваат на германскиот пазар каде цената на автомобилите е за нијанса повисока од останатиот дел на Европа. Според оваа анализа, убедливо најмногу заработува  Порше , оваа компанија добива по 22 674 евра од секој продаден автомобил. Најдобри од германското луксузно трио се од компанијата БМВ, тие заработуваат скоро десет пати помалку