притисни ентер »

Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ

Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ

Во 81 година од животот , во Белград почина познатиот филмски и татарски глумец, Михајло Миша Јанкетиќ. Јанкетиќ имаше импозантна кариера, направена исклучително врз основа на своите актерски способности, пишуваат белградските медиуми. Тој бил домско дете и како штитеник на државата, по 18 година сам се снаоѓал во животот. Неговиот талент бил бргу

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

(ФОТО) Тажна вест: Почина познат српски актер

(ФОТО) Тажна вест: Почина познат српски актер

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Имал помалку од 50 кила и едвај се движел - Детали за смртта на легендарниот актер

Имал помалку од 50 кила и едвај се движел - Детали за смртта на легендарниот актер

Еден од најголемите српски и југословенски актери, Михаило Миша Јанкетиќ, почина денеска во Белград на 80 години. Инаку, пред смртта целосно се сменил. Сите го познавале како голем боем, а последните години актерот само седел дома. Бил нервозен кога шетал, а неговата сосетка за српскиот Курир вели дека едвај се движел во последно време и буквално едвај

Почина легендарниот актер Михаило Миша Јанкетиќ ФОТО

Почина легендарниот актер Михаило Миша Јанкетиќ ФОТО

Неговите колеги ја делат тагата и се обидуваат да прифатат дека легендата повеќе ја нема. Во Белград на 80-годишна возраст почина легендарниот српски и југословенски актер Михаило Миша Јанкетиќ. Зад себе остави неизбришлива трага во српската кинематографија, но и многубројното неутешно семејство – меѓу кои сопругата Светлана и четирите деца. Неговите

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша” Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Денес во Белград, на возраст од 81 година почина Михаило Миша Јанкетиќ, еден од најголемите српски и југословенски актери. Во исклучително богатата кариера тој одигра повеќе од сто улоги во театарот, главно во своето Југословенско драмско позориште. Остави огромна трага во филмот, телевизијата и радиото. Тој е добитник на сите најзначајни актерски

Почина српскиот глумец Миша Јанкетиќ

Почина српскиот глумец Миша Јанкетиќ

Денес во Белград на 81 година почина српскиот глумец Михаило Миша Јанкетиќ. Во богатата филмска кариера тој одигра повеќе од сто улоги во театарот, најмногу во Југословенско драмско позориште, каде што беше вработен. Добитник на сите најзначајни актерски и општествени награди, Добричин прстен, Октомвриска награда, четири Стериини награди, наградата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Денес во Белград, на возраст од 81 година почина Михаило Миша Јанкетиќ, еден од најголемите српски и југословенски актери. Во исклучително богатата кариера тој одигра повеќе од сто улоги во театарот, главно во своето Југословенско драмско позориште. Остави огромна трага во филмот, телевизијата и радиото. Тој е добитник на сите најзначајни актерски

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Денес во Белград, на возраст од 81 година почина Михаило Миша Јанкетиќ, еден од најголемите српски и југословенски актери. Во исклучително богатата кариера тој одигра повеќе од сто улоги во театарот, главно во своето Југословенско драмско позориште. Остави огромна трага во филмот, телевизијата и радиото. Тој е добитник на сите најзначајни актерски

Починал Миша Јанкетиќ: Заминување на легендарниот глумец

Починал Миша Јанкетиќ: Заминување на легендарниот глумец

Во Белград во 80 година починал големиот српски и југословенски глумец Михајло Миша Јанкетиќ. Во својата кариера одиграл повеќе од стотина улоги во театар, најмногу во Југословенскиот драмски теарат. Огромна трага оставил на филм, телевизија и радио. Добитник е на сите најзначајни признанија од областа на глума, Добричин прстен, Октомвриска награда,

Починал Миша Јанкетиќ: Заминување на легендарниот глумец

Починал Миша Јанкетиќ: Заминување на легендарниот глумец

Во Белград во 80 година починал големиот српски и југословенски глумец Михајло Миша Јанкетиќ. Во својата кариера одиграл повеќе од стотина улоги во театар, најмногу во Југословенскиот драмски теарат. Огромна трага оставил на филм, телевизија и радио. Добитник е на сите најзначајни признанија од областа на глума, Добричин прстен, Октомвриска награда,

Замина уште еден великан: Почина актерот Миша Јанкетиќ

Замина уште еден великан: Почина актерот Миша Јанкетиќ

Во српските медиуми денеска одекна веста за смртта на познатиот актер Михајло Миша Јанкетиќ. Тој почина во 80. година од животот во својот дом во Белград. Последните години живее повлечено и подалеку од очите на јавноста. Сепак, во едно од ретките интервјуа, во 2017 за магазинот „Глорија“ ќе зборува за заминувањето од театарската, но и животната сцена

Почина познатиот српски актер кој ќе го паметиме по улогите во сериите „Подобар живот“, „Среќни луѓе“, „Сив дом“

Почина познатиот српски актер кој ќе го паметиме по улогите во сериите „Подобар живот“, „Среќни луѓе“, „Сив дом“

Почина познатиот српски актер кој ќе го паметиме по улогите во сериите „Подобар живот“, „Среќни луѓе“, „Сив дом“ Во 81 година од животот, во Белград почина познатиот филмски и татарски глумец, Михајло Миша Јанкетиќ. Јанкетиќ имаше импозантна кариера, направена исклучително врз основа на своите актерски способности, пишуваат белградските медиуми. Тој

Замина легендарниот српски актер Михаило Миша Јанкетиќ

Замина легендарниот српски актер Михаило Миша Јанкетиќ

Кај нашата публика најпознат е по серијата „Породично благо“, а во кариерата одигра повеќе од стотина улоги само во театарот. Во Белград на 80 години почина големиот српски и југословенски актер Михаило Миша Јанкетиќ. Во кариерата одигра повеќе од стотина улоги во театарот, највеќе во Југословенскиот драмски театар. profimedia Огромна трага остави

Почина еден од најдобрите српски и југословенски актери

Почина еден од најдобрите српски и југословенски актери

Еден од најголемите српски и југословенски актери, Михаило Миша Јанкетиќ, почина денеска во Белград на 80 години. Во богатата кариера Миша Јанкетиќ има одиграно повеќе од сто улоги во театар, главно во Југословенското драмско позориште. Остави огромен белег на филмот, телевизијата и радиото. Тој е добитник на сите најзначајни актерски награди, „Добричин

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ, а за ова најмногу жалеше во животот!

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ, а за ова најмногу жалеше во животот!

Денес, 15-ти мај 2019 година на своја 81 годишна возраст почина бардот на српското глумиште Михаило Миша Јанкетиќ. Тој во животот постигна многу, но сепак, остана една желба која не успеа да ја оствари. На прашање на новинарка дали останало нешто по кое жали, тогаш тој одговори потврдно. Неговиот одговор говори токму за животниот дух кој го имаше.