Опашката на бикот

Опашката на бикот Секојдневно знам да прошетам низ строгиот центар на Скопје. Центарот на градот во голема мерка го смени својот лик од 1991 наваму, посебно изминативе 10 години. Прифаќам дека естетиката на просторот и направените измени секому не се допаѓаат, и дека проектот со кој се смени изгледот на градот има и свои поддржувачи и противници. Но,