притисни ентер »

Жената не мора да раѓа, не мора да знае да готви, жената не мора да биде дама…

Жената не мора да раѓа, не мора да знае да готви, жената не мора да биде дама…

Богдан Стевановиќ - Блогдан, автор на неколку книги, објаснува што не мора да биде жената… доколку се прашувате што значи да се биде маж феминист, одговорот е во неговиот краток, но моќен текст: Жената не мора да биде женствена. Жената не мора да раѓа. Жената не мора да биде дама. Жената не мора да биде домаќинка. Жената не мора да биде нашминкана