Се враќа модата од времето на падот на Берлинскиот ѕид

Искинати фармерки, тексас јакни, поло маици… Коса со големи локни, мустаќи, плетени џемпери, потпунки, „фудбалерки“, светки… 1980-ите долго време се сметаа за прилично лош моден период. Во деновите кога Германија ја слави 30-годишнината од падот на Берлинскиот ѕид, фотографиите од тој период повторно излегуваат во јавност. Актуелна е модата од 1980-ите