притисни ентер »

ЕУ издаде инструкции четири милиони евра да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

ЕУ издаде инструкции четири милиони евра да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици од кризата со коронавирусот

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Вархеји во

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји во писмото наведува дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално и економско штети предизвикани од кризата. Еврокомесарот за соседска политика и проширување Оливер Вархеји истакнува дека во итна процедура е

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Короната ја однесе третата жртва, за викендите забрана за движење по 16 часот

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Короната ја однесе третата жртва, за викендите забрана за движење по 16 часот

ЖЕНА ОД ДЕБАР Е ТРЕТАТА ЖРТВА НА КОРОНАВИРУСОТ Mинистерот за здравство, Венко Филипче денеска на прес-конференција изјави дека имаме уште една почината пациентка на 66 годишна возраст од Дебар. Таа имала хипертензија, а беше на респираторна машина. Бројот на заразени е 177. Од денес ново е тоа што има заразени во Прилеп и Велес. Тестирани се 4 лица,

Вархеји: Определивме финансиска помош за Северна Македонија

Вархеји: Определивме финансиска помош за Северна Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на С. Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото

Вархеји го известил Спасовски за помошта од ЕУ

Вархеји го известил Спасовски за помошта од ЕУ

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Вархеји во писмото навел дека се разгледува начин наградата

Вархеји со писмо до Спасовски: Четири милиони наменети за ЕУ- интеграција да бидат пренаменети за итни потреби на нашата држава

Вархеји со писмо до Спасовски: Четири милиони наменети за ЕУ- интеграција да бидат пренаменети за итни потреби на нашата држава

Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото навел дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата, првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално-економски штети предизвикани од кризата. Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската

Вархеји со писмо до Спасовски: Четири милиони наменети за ЕУ- интеграција да бидат пренаменета за итни потреби на нашата држава

Вархеји со писмо до Спасовски: Четири милиони наменети за ЕУ- интеграција да бидат пренаменета за итни потреби на нашата држава

Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото навел дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата, првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално-економски штети предизвикани од кризата. Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската

Вархеји во писмо до Спасовски: Наградата од 50 милиони евра ќе биде пренаменета за ублажување на социоекономските последици предизвикани од кризата

Вархеји во писмо до Спасовски: Наградата од 50 милиони евра ќе биде пренаменета за ублажување на социоекономските последици предизвикани од кризата

Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото навел дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата, првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално-економски штети предизвикани од кризата. Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји најави помош за Македонија за ублажување на шокот од коронавирусот

Вархеји најави помош за Македонија за ублажување на шокот од коронавирусот

Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот, порача е врокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји. Тој денеска со писмо го информираше премиерот, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите

Вархеји му пиша на Спасовски: 4 милиони евра наменети за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Вархеји му пиша на Спасовски: 4 милиони евра наменети за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше премиерот Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото навел

ЕУ најави помош поради кризата со коронавирусот: Еве колку пари ќе добие Македонија

ЕУ најави помош поради кризата со коронавирусот: Еве колку пари ќе добие Македонија

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот, порача еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји. Тој денеска со писмо го информираше премиерот, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија. Вархеји во писмото наве л дека се разгледува начин

Вархеји со писмо до Спасовски: Дадов инструкции за помош од четири млн. евра

Вархеји со писмо до Спасовски: Дадов инструкции за помош од четири млн. евра

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија. Вархеји во писмото наве л дека се разгледува начин

Вархеји и одобри на Србија 94 милиони евра, пренаменети од ИПА фондовите

Вархеји и одобри на Србија 94 милиони евра, пренаменети од ИПА фондовите

Европската Унија и одобри на Србија околу 94 милиони евра непотрошени средства од тековните проекти и Инструментот за претпристапна помош (ИПА) да се искористат за спречување и сузбивање на последиците од коронавирусот, соопштија од српската Влада. Како што јави дописникот на МИА од Белград, на 16 март српската министерка за европски интеграции Јадранка

Четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција ќе бидат пренасочени за итни потреби на С. Македонија

Четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција ќе бидат пренасочени за итни потреби на С. Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји