притисни ентер »

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

Изложбата на четирите финалистки за наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години – Ана Јовановска, Ана Лазаревска, Симона Манчева и Елена Чемерска, премиерно ќе се може да се погледне од денеска на каналот Вимео Organization FR_U на организацијата „Факултет за работи што не се учат“. Изложбата е дел од годинешното, петнаесетто

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

Изложбата на четирите финалистки за наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години – Ана Јовановска, Ана Лазаревска, Симона Манчева и Елена Чемерска, премиерно ќе се може да се погледне од денеска на каналот Вимео Organization FR_U на организацијата „Факултет за работи што не се учат“. Изложбата е дел од годинешното, петнаесетто

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

Онлајн изложба на четирите финалистки за наградата „Денес“

– Изложбата на четирите финалистки за наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години – Ана Јовановска, Ана Лазаревска, Симона Манчева и Елена Чемерска, премиерно ќе се може да се погледне од денеска на каналот Вимео Organization FR_U на организацијата „Факултет за работи што не се учат“. Изложбата е дел од годинешното, петнаесетто

Награда „Денес“: Четири кандидатки за уметнички престој во Њујорк

Награда „Денес“: Четири кандидатки за уметнички престој во Њујорк

Организациите „Факултет за работи што не се учат“ (ФР~У) Битола/ Скопје и Центарот за современи уметности – Скопје, по петнаесетти пат го организираат процесот за доделување на наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)на уметни(к)чка во Северна Македонија до 35 години. Наградата „Денес“ се доделува на исклучителна и истакната тековна уметничка практика

Ивана Васева, кураторка: Потребна ни е промена на застарените сфаќања за уметноста

Ивана Васева, кураторка: Потребна ни е промена на застарените сфаќања за уметноста

Од 21 до 29 април ќе биде одржано 15-то биенално издание на манифестацијата на која се доделува наградата ДЕНЕС за млад уметник до 35 годиншна возраст, а чии организатори се Факултет за работи што не се учат - ФР~У во соработка со Центар за современи уметности – Скопје . Родена 1984 година во Скопје, Ивана Васева е кураторка и истражувачка на кросдисциплинарни,