притисни ентер »

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје, бараат лозарите од Тиквешијата

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје, бараат лозарите од Тиквешијата

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. – Министерството за земјоделство

Лозарите бараат ГРОЗЈЕТО ДА СЕ ОТКУПИ НАЈМАЛКУ ПО ЛАНСКИ ЦЕНИ

Лозарите бараат ГРОЗЈЕТО ДА СЕ ОТКУПИ НАЈМАЛКУ ПО ЛАНСКИ ЦЕНИ

Пратениците Зоран Јoванчев и Златко Пенков денеска се сретнаа со раководствста на двете Здруженија на Лозари и се заложија за единствен став на сите политички чинители чиј заеднички именител би бил да се откупи грозјето од ова реколта најниско по ланските цени. Истовремено беа изготвени заклучоци по кој ке се настојува во Парламентот да се донесе Закон

Лозарите бараат ГРОЗЈЕТО ДА СЕ ОТКУПИ НАЈМАЛКУ ПО ЛАНСКИ ЦЕНИ

Лозарите бараат ГРОЗЈЕТО ДА СЕ ОТКУПИ НАЈМАЛКУ ПО ЛАНСКИ ЦЕНИ

Пратениците Зоран Јoванчев и Златко Пенков денеска се сретнаа со раководствста на двете Здруженија на Лозари и се заложија за единствен став на сите политички чинители чиј заеднички именител би бил да се откупи грозјето од ова реколта најниско по ланските цени. Истовремено беа изготвени заклучоци по кој ке се настојува во Парламентот да се донесе Закон

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Кавадарци, 14 август 2020 (МИА) – Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. – Министерството за земјоделство и Државниот инспекторат за земјоделство под итно да извршат увид во винарските визби за да се констатираат нивните залихи, гласи еден од заклучоците. Присутните на средбата

Лозарите бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. Министерството за земјоделство

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. – Министерството за земјоделство

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. – Министерството за земјоделство

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Кавадарци, 14 август 2020 () – Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Кавадарци, 14 август 2020 () – Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ

Да се отворат границите за извоз, откупните цени да бидат како ланските или лозарите масовно ќе протестираат

Да се отворат границите за извоз, откупните цени да бидат како ланските или лозарите масовно ќе протестираат

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од  редовите на ВМРО ДПМНЕ од Тиквешијата. На средбата од одржаниот состанок со здруженијата Напредни лозари и Тиквешки лозароовоштари, се донесоа неколку заклучоци Цените на сортите Вранец

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Лозарите од Тиквешијата бараат отворање на границите за извоз на македонско грозје

Да се отворат границите за извоз на македонско грозје и да се контактира со странските амбасадори околу ова прашање, побараа вечерва лозари на состанок со пратеници од Тиквешијата. Откако синоќа дел од нив имаа средба со претставници во новиот Парламент од редовите на СДСМ, сега се сретнаа со народните избраници од ВМРО-ДПМНЕ. – Министерството за земјоделство

Грозјето да се откупи најмалку по ланските цени, бараат лозарите

Грозјето да се откупи најмалку по ланските цени, бараат лозарите

Пратениците Зоран Јoванчев и Златко Пенков денеска се сретнаа со раководствата на двете Здруженија на Лозари и се заложија за единствен став на сите политички чинители чиј заеднички именител би бил да се откупи грозјето од ова реколта најниско по ланските цени. Истовремено беа изготвени заклучоци по кој ке се настојува во Парламентот да се донесе Закон

Срамота е една гума за џвакање да биде поскапа од килограм грозје, велат лозарите од Тиквешијата

Срамота е една гума за џвакање да биде поскапа од килограм грозје, велат лозарите од Тиквешијата

Килограм смедеревка четири денари, гума за џвакање пет денари. Што треба повеќе, да го оставиме грозјето да скапува, бидејќи не е исплатливо да се организира гроздобер по вакви откупни цени – револтирано реагираат лозарите од Тиквешијата, откако вчера винаријата Мовино ги објави откупните цени, четири денари за килограм смедеревка и седум денари за