притисни ентер »

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни процедурални прашања. Убеден сум дека до крајот на овој месец ќе склучиме договор со САД за купвање 32 борбени

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни процедурални прашања. Убеден сум дека до крајот на овој месец ќе склучиме договор со САД за купвање 32 борбени

Полска ќе купи 32 воени авиони Ф-35 од САД

Полска ќе купи 32 воени авиони Ф-35 од САД

Во септември, Американскиот Конгрес се согласи да и продаде на Полска 32 воени авиони Ф-35 за 6,5 милијарди долари. Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

– Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни процедурални прашања. Убеден сум дека до крајот на овој месец ќе склучиме договор со САД за купвање 32

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни процедурални прашања. Убеден сум дека до крајот на овој месец ќе склучиме договор со САД за купвање 32 борбени

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полска планира да купи од САД 32 воени авиони Ф-35

Полските власти планираат да потпишат договор за купување на 32 воени авиони Ф-35 од САД до крајот на јануари, изјави денеска полскиот министер за одбрана, Мариуш Блаштак. – Во суштина преговорите се затворени. Остануваат само некои незначителни процедурални прашања. Убеден сум дека до крајот на овој месец ќе склучиме договор со САД за купвање 32 борбени