Доматите не треба да се чуваат во фрижидер - како овошјето и зеленчукот да бидат подолго свежи?

Повеќето од нас немаат време да ги посетуваат продавниците секој ден за секогаш да имаат свежи производи во куќата. За жал, дури и со најдобри намери и бесконечен апетит, многу често големи количини овошје и зеленчук пропаѓаат поради стоењето. За среќа, постојат многу начини да ги задржите зеленчукот и овошјето свежи. Овие неколку трикови и совети