притисни ентер »

Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар

Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар

Embedded video for Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар Новото задолжување повторно ги скара власта и опозицијата. Додека ВМРО-ДПМНЕ обвинува за расипничко раководење со државните пари, од Министерството за финансии тврдат дека работат домаќински. Според  планот, Министерството за финансии вчера требаше да издаде

Финансии реагира на изјавата на Кузмановска: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Финансии реагира на изјавата на Кузмановска: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

„Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

Истражување: 14 проценти од жените биле жртви на физичко или сексуално насилство на возраст над 15 години

Истражување: 14 проценти од жените биле жртви на физичко или сексуално насилство на возраст над 15 години

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40 отсто, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од четири на две аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40 отсто, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од четири на две аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес на пример се вратени девет милиони евра и второ – финансирање на дефицитот предвиден со Буџетот за 2019 година, изгласан од Собранието. Согласно буџетот за 2019 година и одлука на Влада, за финансирање на буџетскиот

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40 отсто, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од четири на две аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат

Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес

Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи за

Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи за

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното! Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на

Владата за денеска најави задолжување 9 милиони, се задолжи за 24 милиони евра

Владата за денеска најави задолжување 9 милиони, се задолжи за 24 милиони евра

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи

Државата се задолжи 24 милиони евра а утре треба да се раздолжи 9,2 милиони евра

Државата се задолжи 24 милиони евра а утре треба да се раздолжи 9,2 милиони евра

Државата се задолжи 24 милиони евра а утре треба да се раздолжи 9,2 милиони евра Државата денеска се задолжи со сума од близу 24 милиони евра на домашниот пазар а утре треба да врати стари долгови во износ од 9,2 милиони евра. Од Министерството за финансии – прецизно не објаснуваат зошто задолжувањето е многу повеќе над износот за кој треба утре да

Владата на СДСМ денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата на СДСМ денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани, пишува Курир. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата

РАСТЕ НЕТО ДОЛГОТ: Државата се задолжи 24 милиони евра а утре треба да се раздолжи 9,2 милиони евра

РАСТЕ НЕТО ДОЛГОТ: Државата се задолжи 24 милиони евра а утре треба да се раздолжи 9,2 милиони евра

Државата денеска се задолжи со сума од близу 24 милиони евра на домашниот пазар а утре треба да врати стари долгови во износ од 9,2 милиони евра. Од Министерството за финансии – прецизно не објаснуваат зошто задолжувањето е многу повеќе над износот за кој треба утре да се раздолжат, но посочуваат дека се води исправна политика – која води кон намалување

Дали е на повидок буџетска криза . Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното

Дали е на повидок буџетска криза . Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното

Владата денеска се задолжи за нови 23,8 милиони евра. Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра владата се задолжи за 2,5 пари повеќе од најавените односно за огромни 23, 8 милиони евра.   Инаку, владата ги проектираше