„Времето е како мушмула-скапува пред да созрее“

Насловот е цитат од дело на Ф.М. Корнфорд од 1908, кој опишува еден парадокс на академската работа - принципот на „несозреано време“. Френсис Мекдоналд Корнфорд (1874-1943) бил англиски класичар и преведувач. Иако студирал на престижниот Тринити колеџ во Кембриџ, а подоцна таму и предавал, тој често бил критички и сатирички настроен кон начинот на