притисни ентер »

Законот за стратешки инвестиции помина на Собрание, опозицијата смета дека три години се пропуштени

Законот за стратешки инвестиции помина на Собрание, опозицијата смета дека три години се пропуштени

Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Македонија. Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции, како и рамномерен регионален

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Македонија. Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции, како и рамномерен регионален

Пратениците го изгласаа Законот за стратешки инвестиции

Пратениците го изгласаа Законот за стратешки инвестиции

Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции. Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Северна Македонија. Законот, како

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Северна Македонија. Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции, како и рамномерен

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Северна Македонија. Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции, како и рамномерен

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието го донесе Законот за стратешки инвестиции

Собранието попладнево, во рамки на 130. седница, со мнозинство гласови го донесе Законот за стратешки инвестиции во Република Северна Македонија. Законот, како што рече во образложението министерот за економија Крешник Бектеши, ќе овозможи слободно движење на стоки, услуги и капитал, еднаков третман на домашните и странските инвестиции, како и рамномерен

Со закон за стратегиски инвестиции ќе се спасува животниот стандард

Со закон за стратегиски инвестиции ќе се спасува животниот стандард

Предлог-законот за стратегиски инвестиции, усогласен со директивите на Европската Унија, влегува во собраниска процедура со европско знаменце. Целта, според министерот за економија Крешник Бектеши, е да се создадат услови за спроведување стратегиски инвестиции, да се поттикнат економски раст и вработувања, да се применат нови технологии и иновации,