Сусам топчиња со кикиритки (посно)

1. Се мати маргаринот со миксер и му се додаваат мелените кикиритки. 2. Се додаваат и останатите состојки и со рака се замесува глатко нелепливо тесто. 3. Од тестото се вадат парчиња со тежина од околу 11 гр. 4. Во секое парче се става по една цела кикиритка и се витка во топче. 5. Оформените топчиња се макаат во пиво, па во сусам. 6. Се печат во загреана