притисни ентер »

Која минерална вода и колку чаши дневно е препорачливо да се пие?

Која минерална вода и колку чаши дневно е препорачливо да се пие?

Во неограничени количества може да се пие само асталска минерална вода (амбалажирана подземна вода за пиење што се обработува за подобрување на квалитетот во согласност со прописите за водата за пиење). Природна минерална вода пијте доколку ви е достапна, но знајте дека таа, која во себе содржи повеќе од 10 г/л сол, се користи само по препорака на

Минерална вода: треба ли да се пие и колку?

Минерална вода: треба ли да се пие и колку?

Во неограничени количества може да се пие само асталска минерална вода (амбалажирана подземна вода за пиење што се обработува за подобрување на квалитетот во согласност со прописите за водата за пиење). Природна минерална вода пијте доколку ви е достапна, но знајте дека таа, која во себе содржи повеќе од 10 г/л сол, се користи само по препорака на