Слатки потковици со ореви

1. Во длабок сад се ставаа сите состојки и се замесува тесто. Се дели тестото да 4 дела. Секој дел се сука сукалце, се сечат парчиња од 6см и се свиткуваат во потковица. Се печат на 180С-20мин. Кога ќе оладат се макнуваат во растопено чоколадо. На здравје!!!