притисни ентер »

Таткото на Саздо со потресни зборови

Таткото на Саздо со потресни зборови

Таткото на Саздо со потресни зборови Судењето за смртта на младиот Саздо продожи денеска, а Насер Рауфи и Асмир Алиспахиќ, адвокатите на обвинетите Бесир Беља и Скендер Демири, ја спорат лиценцата на вештакот од Институтот за судска медицина со тврдење дека не е вештак-психијатар и побара во случајот да биде ангажиран психијатар бидеќи се работи за

Таткото на Саздо со потресни зборови - Судијката се налути на адвокатите

Таткото на Саздо со потресни зборови - Судијката се налути на адвокатите

Судењето за смртта на младиот Саздо продожи денеска, а Насер Рауфи и Асмир Алиспахиќ, адвокатите на обвинетите Бесир Беља и Скендер Демири, ја спорат лиценцата на вештакот од Институтот за судска медицина со тврдење дека не е вештак-психијатар и побара во случајот да биде ангажиран психијатар бидеќи се работи за најкурционалното прашање, а тоа е делот

Таткото на Саздо со потресна реченица во Судот - Судијката се налути на адвокатите

Таткото на Саздо со потресна реченица во Судот - Судијката се налути на адвокатите

Судењето за смртта на младиот Саздо продожи денеска, а Насер Рауфи и Асмир Алиспахиќ, адвокатите на обвинетите Бесир Беља и Скендер Демири, ја спорат лиценцата на вештакот од Институтот за судска медицина со тврдење дека не е вештак-психијатар и побара во случајот да биде ангажиран психијатар бидеќи се работи за најкурционалното прашање, а тоа е делот

Потресни зборови на таткото на Саздовски во судница

Потресни зборови на таткото на Саздовски во судница

Судењето за смртта на младиот Саздо продожи денеска, а Насер Рауфи и Асмир Алиспахиќ, адвокатите на обвинетите Бесир Беља и Скендер Демири, ја спорат лиценцата на вештакот од Институтот за судска медицина со тврдење дека не е вештак-психијатар и побара во случајот да биде ангажиран психијатар бидеќи се работи за најкурционалното прашање, а тоа е делот

Судот прифати да се врши психијатриско вештачење на починатиот Саздовски

Судот прифати да се врши психијатриско вештачење на починатиот Саздовски

Барањето на одбраната за психијатриско вештачење на починатиот Никола Саздовски беше прифатено од судот, а новото рочиште е закажано за 28 март. До тогаш психијатар ќе треба да даде наод за интензитетот и степенот на страв и дали оштетениот трпел болки и последици од ударите. Ваквото барање на одбраната, адвокатот на семејството Саздовски го нарече

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Судска медицина: Саздовски починал од ударите во глава, а не од падот

Судска медицина: Саздовски починал од ударите во глава, а не од падот

Извештајот на Институтот на судската медицина кој денеска беше презентиран на рочиштето за убиството на 20 годишниот Никола Саздовски, како што образложи вештото лице од Институтот, директно укажува дека смртта на Саздовски настанала од трите удари кои ги примил во главата, а не од падот врз електронската кутија, како што тврдат адвокатите на обвинетите

Судска медицина: Саздовски починал од ударите во глава, а не од падот

Судска медицина: Саздовски починал од ударите во глава, а не од падот

Извештајот на Институтот на судската медицина кој денеска беше презентиран на рочиштето за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, како што образложи вештото лице од Институтот, директно укажува дека смртта на Саздовски настанала од трите удари кои ги примил во главата, а не од падот врз електронската кутија, како што тврдат адвокатите на обвинетите

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Саздовски починал од удар, а не од пад - одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од удар, а не од пад - одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Саздовски ПОЧИНАЛ ОД СИЛЕН УДАР, А НЕ ОД ПАД НА АСФАЛТ

Саздовски ПОЧИНАЛ ОД СИЛЕН УДАР, А НЕ ОД ПАД НА АСФАЛТ

Со сослушување на вешто лице од судска медицина, предложен од обвинителството за дополнително изведување докази по реконструкцијата на настанот, денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжи судењето на Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски – Саздо. Вештакот рече дека по направената реконструкција и увидот

Саздовски ПОЧИНАЛ ОД СИЛЕН УДАР, А НЕ ОД ПАД НА АСФАЛТ

Саздовски ПОЧИНАЛ ОД СИЛЕН УДАР, А НЕ ОД ПАД НА АСФАЛТ

Со сослушување на вешто лице од судска медицина, предложен од обвинителството за дополнително изведување докази по реконструкцијата на настанот, денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжи судењето на Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски – Саздо. Вештакот рече дека по направената реконструкција и увидот

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Саздовски починал од силен удар, одбраната бара второ мислење

Вешто лице од судска медицина денеска во Кривичниот суд во Скопје повеќе од два часа одговараше на прашања од обвинителството и одбраната за вештачењето изработено по реконструкцијата на настанот на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски, за кое се обвинети Бесир Беља, Скендер Демири и уште едно лице кое е во бегство. Вештакот, во својот исказ

Вештачењето покажа дека Саздовски починал од силен удар

Вештачењето покажа дека Саздовски починал од силен удар

Со сослушување на вешто лице од судска медицина, предложен од обвинителството за дополнително изведување докази по реконструкцијата на настанот, денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжи судењето на Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски – Саздо. Вештакот рече дека по направената реконструкција и увидот

Вештачењето покажало дека Саздовски починал од силен удар

Вештачењето покажало дека Саздовски починал од силен удар

Со сослушување на вешто лице од судска медицина, предложен од обвинителството за дополнително изведување докази по реконструкцијата на настанот, денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжи судењето на Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски – Саздо. Вештакот рече дека по направената реконструкција и увидот