Зошто не ви е интересно кога некој покажува заинтересираност за вас?

Секој од нас барем еднаш се нашол во ситуација да му се допадне некој, да почне да го „брка“, да покажува интерес и кога тоа ќе му биде возвратено, да се повлече. Вистински феномен, зарем не? Токму во овој феномен лежи и причината дека секогаш повеќе сакаме нешта што ни се недостижни, поради субјективното чувство дека она што ќе не направи среќни е