притисни ентер »

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

Македонија не се најде на листата земји на чии државјани ќе им биде дозволен влез во Европската Унија кога таа повторно ќе ги отвори своите надворешни граници в среда. Иако Брисел претходно најави дека планира на 1 јули да ги отвори европските граници за земјите од Западен Балкан, на листата на 14 „безбедни“ држави од регионот се најдоа само Србија

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

Македонските државјани остануваат и понатаму непожелни во земјите членки на ЕУ.Драматичнoто зголемување на бројката на заболени со Ковид 19 во Македонија – ни ги остава спуштени рампите за патување. Според најновата нацрт листа на ЕУ, објавена од „Еуроњуз“ – само 15 држави ќе можат слободно да патуваат во европските земји. Од земјите од Балканот на

И дефинитивно: ЗАТВОРЕНИ СЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕУ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ!

И дефинитивно: ЗАТВОРЕНИ СЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕУ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ!

Македонските државјани остануваат и понатаму непожелни во земјите членки на ЕУ.Драматичнoто зголемување на бројката на заболени со Ковид 19 во Македонија – ни ги остава спуштени рампите за патување. Според најновата нацрт листа на ЕУ, објавена од „Еуроњуз“ – само 15 држави ќе можат слободно да патуваат во европските земји. Од земјите од Балканот на

Брисел ја финализираше листата: Македонците не можат во ЕУ

Брисел ја финализираше листата: Македонците не можат во ЕУ

Како што се очекуваше македонските државјани од 1 јули нема да можат да патуваат во земјите на ЕУ. Од Балканот се отвораат вратите за Србија и Црна Гора. Исклучок важи само за оние со дозвола за престој. ЕУ одлучи да им забрани влез на нејзина територија на граѓаните на речиси сите држави во светот, вклучително и САД, поради страв од ширење на пандемијата

И дефинитивно: ЗАТВОРЕНИ СЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕУ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ!

И дефинитивно: ЗАТВОРЕНИ СЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕУ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ!

Македонските државјани остануваат и понатаму непожелни во земјите членки на ЕУ.Драматичнoто зголемување на бројката на заболени со Ковид 19 во Македонија – ни ги остава спуштени рампите за патување. Според најновата нацрт листа на ЕУ, објавена од „Еуроњуз“ – само 15 држави ќе можат слободно да патуваат во европските земји. Од земјите од Балканот на

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се согласуваат со договорениот

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се согласуваат со договорениот

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат

Утре се решава кој ќе смее да влегува во земјите на ЕУ од 1 јули

Утре се решава кој ќе смее да влегува во земјите на ЕУ од 1 јули

Денеска хрватското претседателство на Советот на ЕУ започна со писмена постапка за усвојување на препораките за отворање на границите за државјани на трети земји од 1 јули, врз основа на објективни проценки на епидемиолошката состојба, која ќе се проценува на секои две недели. Земјите-членки сега имаат до утре на пладне да одговорат на тоа дали се

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

ЕУ на 1 јули ќе ги отвори границите за граѓани на 14 земји, меѓу нив не е Македонија

Македонија не се најде на листата земји на чии државјани ќе им биде дозволен влез во Европската Унија кога таа повторно ќе ги отвори своите надворешни граници в среда. Иако Брисел претходно најави дека планира на 1 јули да ги отвори европските граници за земјите од Западен Балкан, на листата на 14 „безбедни“ држави од регионот се најдоа само Србија

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Во претходниот предлог се вели дека бројот на новите инфекции треба да биде под 16, а сега е договорено пофлексибилно формулирање „да се задржи бројот близу или под“ просекот на ЕУ. Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската Унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или

ЕУ утре ќе го објави списокот на земји на кој им е дозволен влез во Унијата

ЕУ утре ќе го објави списокот на земји на кој им е дозволен влез во Унијата

Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозaразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се согласуваат со договорениот

Како државјани од трети земји ќе влегуваат во ЕУ ќе се одлучи утре попладне

Како државјани од трети земји ќе влегуваат во ЕУ ќе се одлучи утре попладне

Граѓаните на земјите-членки на ЕУ, како и државјаните на трети земји кои се легално жители на ЕУ и членовите на нивните семејства, се уште можат да влезат во ЕУ од трети земји. Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Брисел, 29 јуни 2020 () – Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали

ФАЦ: Само Србија и Црна Гора на листата на ЕУ за патување

ФАЦ: Само Србија и Црна Гора на листата на ЕУ за патување

ИЗВОР Телма | јуни 29, 2020 Членките на ЕУ се пред постигнување договор за листата на трети држави чии граѓани ќе смеат да влезат во Унијата. Според ФАЦ, од земјите од Балканот на листата се само Србија и Црна Гора, пишува Дојче Веле на македонски. На првата листа ќе се најдат 14 трети држави чии граѓани од 1 јули ќе смеат да влезат во Европската унија,

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

- Промо - Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. - Реклама - Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се

Првиот лет од скопскиот аеродром на 1 јули за Германија

Првиот лет од скопскиот аеродром на 1 јули за Германија

По повеќемесечна пауза, меѓународните аеродроми во Скопје и Охрид ќе ги отворат вратите за патници в среда. Надлежните претходно донесоа посебни протоколи за патниците. Со летот на „ВизЕр“ за Бремен, Германија во 6 часот наутро, меѓународниот аеродром во Скопје и официјално ќе започне со работа по пауза од речиси триипол месеци. Утрото ќе се лета и

Студен туш од Брисел – границите остануваат затворени за македонските граѓани поради пандемијата

Студен туш од Брисел – границите остануваат затворени за македонските граѓани поради пандемијата

Студен туш од Брисел – границите остануваат затворени за македонските граѓани поради пандемијата Македонските државјани остануваат и понатаму непожелни во земјите членки на ЕУ.Драматичнoто зголемување на бројката на заболени со Ковид 19 во Македонија – ни ги остава спуштени рампите за патување. Според најновата нацрт листа на ЕУ, објавена од „Еуроњуз“

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Усогласени препораките за влез во ЕУ, одлука до утре попладне

Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ” во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се согласуваат со договорениот