притисни ентер »

ПАМЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ: И ФБИ предупредува за безбедноста во дневната и спалната соба

ПАМЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ: И ФБИ предупредува за безбедноста во дневната и спалната соба

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој

ФБИ предупредува: Паметните телевизори можат да ве шпионираат!

ФБИ предупредува: Паметните телевизори можат да ве шпионираат!

Само затоа што, за разлика од обичните телевизори, тие се поврзуваат на интернет, паметните телевизори се особено ранливи… Новата објава на блогот на ФБИ во американската сојузна држава Орегон објаснува дека интернет – врската им овозможува на хакерите да влезат во вашиот дом преку необезбеден ТВ, преку кој може да стигнат до вашиот интернет рутер

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој отвора

Внимавајте, паметните телевизори ве шпионираат!

Внимавајте, паметните телевизори ве шпионираат!

ФБИ предупреди дека хакерите можат да преземат контрола врз вашиот необезбеден паметен ТВ и во најлоши случаи, да ја преземат контролата над камерата и микрофонот за да ве гледаат и слушаат. Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори,

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој отвора

ФБИ ПРЕДУПРЕДУВА: Залепете ја камерата, хакерите ве гледаат преку „паметните“ телевизори

ФБИ ПРЕДУПРЕДУВА: Залепете ја камерата, хакерите ве гледаат преку „паметните“ телевизори

Хакерите преку „паметните“ телевизори можат да ја користат вашата камера и да гледаат што правите! Паметните телевизори кои се приклучени со интернет и поддржуваат апликации и стриминг, ги прави ранливи за хакерски напади. Многу од нив доаѓаат и со вградена камера, на која хакерите можат да се приклучат, пренесува „24сата“. Многу од семејствата ширум

Шокантно предупредување од ФБИ: Паметните телевизори ве шпионираат, хакерите можат да ви видат сè дома!

Шокантно предупредување од ФБИ: Паметните телевизори ве шпионираат, хакерите можат да ви видат сè дома!

Ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува дури и американското ФБИ. Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за

ШОКАНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ФБИ – ПАМЕТНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ ВЕ ШПИОНИРААТ: Хакерите можат да ви видат се’ дома, но и да прислушкуваат!

ШОКАНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ФБИ – ПАМЕТНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ ВЕ ШПИОНИРААТ: Хакерите можат да ви видат се’ дома, но и да прислушкуваат!

Американскиот ФБИ предупредува дека паметните телевизори, кои за разлика од обичните, се поврзуваат на Интернет, се особено ранливи на напад од хакери кои на тој начин можат да влезат во нечиј дом. Во објавата на блогот на филијалата во државата Орегон ФБИ така се објаснува дека, покрај тоа што обезбедува пристап до популарни сервиси, исто така им

ФБИ предупредува: Паметните телевизори може да ве шпионираат

ФБИ предупредува: Паметните телевизори може да ве шпионираат

ФБИ предупредува: Паметните телевизори може да ве шпионираат Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува

Предупредување од ФБИ: Паметните телевизори може да ве шпионираат

Предупредување од ФБИ: Паметните телевизори може да ве шпионираат

Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува дури и американското ФБИ. Во новата објава на блогот на преставништвото

ФБИ предупредува: Паметните телевизори може да ве шпионираат

ФБИ предупредува: Паметните телевизори може да ве шпионираат

Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува дури и американското ФБИ. Во новата објава на блогот на преставништвото

ФБИ предупредува: Паметните телевизори се портал на хакерите до вашиот дом

ФБИ предупредува: Паметните телевизори се портал на хакерите до вашиот дом

Во сезона на големи намалувања на крајот на годината, од црн петок, сајбер понеделник и други, електронските уреди се со голема побарувачка, а меѓу нив и т.н паметни телевизори. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска, поради што се особено ранливи. На тоа сега предупредува и американската ФБИ. Во новата објава на

ФБИ ПPEДУПPEДУВA: Пaмeтнитe тeлeвизopи мoжe да ве шпиoниpaaт

ФБИ ПPEДУПPEДУВA: Пaмeтнитe тeлeвизopи мoжe да ве шпиoниpaaт

Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено paнливи. На тоа пpeдyпpeдувa дури и американското ФБИ. Во новата објава на блогот на преставништвото

ФБИ предупредува дека паметните телевизори можат да шпионираат

ФБИ предупредува дека паметните телевизори можат да шпионираат

Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори.Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува дури и американското ФБИ. Во новата објава на блогот на преставништвото