притисни ентер »

Американците покажуваат „мускули“: За прв пат од Студената војна воен брод се приближува до овој руски град...

Американците покажуваат „мускули“: За прв пат од Студената војна воен брод се приближува до овој руски град...

За прв пат од Студената војна, американски воен брод се приближи до руската поморска база во Владивосток на Далечниот исток, а истовремено се појавија информации дека уште еден воен брод се подготвува да влезе во водите на Црното море. Американскиот воен разурнувач пловел во близина на рускиот брег на Далечниот исток, во близина на воената база на

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

САД почнаа да ја подготвуваат пловидбата на свои воени бродови кон Црното Море, а од Стејт департментот е побарано за тоа да биде известена Турција, изјавиле тројца американски претставници за „Си-ен-ен“. Ваквиот потег, како што се наведува, е одговор на руската заплена на украинските воени бродови кај Кречкиот теснец, кој ги поврзува Црното и Азовското

Русија: Не би сакале нашите подморници да испливаат на американскиот брег

Русија: Не би сакале нашите подморници да испливаат на американскиот брег

Русија ќе одговори на можна појава на американски бродови во Црното Море, изјави заменик-претседавачот на Одборот за одбрана на Думата Јуриј Швиткин. „Без оглед на тоа од каде доаѓа агресијата или провокациите, од Украина или од Америка, нам тоа не ни е битно. За нас државната граница е недопирлива. Ќе одговориме на адекватен начин. Навистина не би

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

САД почнаа да ја подготвуваат пловидбата на свои воени бродови кон Црното Море, а од Стејт департментот е побарано за тоа да биде известена Турција, изјавиле тројца американски претставници за „Си-ен-ен“. Ваквиот потег, како што се наведува, е одговор на руската заплена на украинските воени бродови кај Кречкиот теснец, кој ги поврзува Црното и Азовското

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

„Си-ен-ен“: САД насочуваат свои воени бродови кон Црното Море

САД почнаа да ја подготвуваат пловидбата на свои воени бродови кон Црното Море, а од Стејт департментот е побарано за тоа да биде известена Турција, изјавиле тројца американски претставници за „Си-ен-ен“. Ваквиот потег, како што се наведува, е одговор на руската заплена на украинските воени бродови кај Кречкиот теснец, кој ги поврзува Црното и Азовското

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Американскиот ракетен уништувач УСС Меккампбел не се доближил ни 100 километри до руските територијални води, соопшти портпаролот на руското Министерство за одбрана, генерал-мајор Игор Конашенков, пренесува „Спутник“. Американскиот уништувач се движел под контрола на големиот антиподморнички брод „Адмирал Трибјутс“ и на авион од руската Пацифичка флота,

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Американскиот ракетен уништувач УСС Меккампбел не се доближил ни 100 километри до руските територијални води, соопшти портпаролот на руското Министерство за одбрана, генерал-мајор Игор Конашенков, пренесува „Спутник“. Американскиот уништувач се движел под контрола на големиот антиподморнички брод „Адмирал Трибјутс“ и на авион од руската Пацифичка флота,

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Руската војска следи американски уништувач во Јапонското Море

Американскиот ракетен уништувач УСС Меккампбел не се доближил ни 100 километри до руските територијални води, соопшти портпаролот на руското Министерство за одбрана, генерал-мајор Игор Конашенков, пренесува „Спутник“. Американскиот уништувач се движел под контрола на големиот антиподморнички брод „Адмирал Трибјутс“ и на авион од руската Пацифичка флота,

Русија: А што ако нашите подморници се појават во Америка

Русија: А што ако нашите подморници се појават во Америка

Русија ќе одговори на можната појава на американски бродови во Црното море, изјави заменикот на председавачкиот одбор за одбрана на Државната дума на Русија, Јуриј Швиткин. – Брз разлика од каде доаѓа агресијата или провокативната акција, од Украина или од Америка, за нас тоа не е битно. Ќе одговориме на соодветен начин. Навистина не би сакал нашите