притисни ентер »

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите од редот на уметноста и книжевноста. Исто така, тој се

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на култните филмови “Gladiator” и “The Schindler’s List”

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на култните филмови “Gladiator” и “The Schindler’s List”

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на култните филмови “Gladiator” и “The Schindler’s List” Најпознатиот хрватски продуцент Бранко Лустиг почина утринава во Загреб, пишуваат хрватските медиуми. Лустиг почина на 87-годишна возраст, а причината за смртта сè уште не е позната. Освен што беше најпознат хрватски продуцент, Лустиг е и двоен добитник на Оскар

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите од редот на уметноста и книжевноста. Исто така, тој се

Почина Бранко Лустиг - Продуцентот на култни филмови

Почина Бранко Лустиг - Продуцентот на култни филмови

Најпознатиот хрватски продуцент Бранко Лустиг почина утринава во Загреб, пишуваат хрватските медиуми. Лустиг почина на 87-годишна возраст, а причината за смртта сè уште не е позната. Освен што беше најпознат хрватски продуцент, Лустиг е и двоен добитник на Оскар за филмовите “The Schindler’s List” од 1993 година и “Gladiator” од 2000 година. Роден

Почина најпознатиот хрватски продуцент кој доби Оскар

Почина најпознатиот хрватски продуцент кој доби Оскар

Почина најпознатиот хрватски продуцент кој доби Оскар Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Утрово во Загреб на 88 години почина филмскиот продуцент Бранко Лустиг. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се сине“ и „Козара“. Во 1980-те години тој

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите од редот на уметноста и книжевноста. Исто така, тој се

Почина Бранко Лустиг, хрватскиот продуцент кој го преживеа Аушвиц

Почина Бранко Лустиг, хрватскиот продуцент кој го преживеа Аушвиц

Поради еврејското потекло, бил затвореник во концентрационитер логори Аушвиц и БергенБелсен за време на Втората светска војна. Во Загреб, во средата вечер во 87. година од животот почина Бранко Лустиг, најпознатиот хрватски филмски продуцент и освојувач на два оскари за филмовите „Шиндлеровата листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Почина продуцентот Бранко Лустиг

Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите од редот на уметноста и книжевноста. Исто така, тој се

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Филмскиот продуцент Бранко Лустиг почина утрово на 88-годишна возраст во Загреб, пишува „Национал“. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се синет“ и „Козара“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Филмскиот продуцент Бранко Лустиг почина утрово на 88-годишна возраст во Загреб, пишува „Национал“. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се синет“ и „Козара“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Филмскиот продуцент Бранко Лустиг почина утрово на 88-годишна возраст во Загреб, пишува „Национал“. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се синет“ и „Козара“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Утрово во Загреб на 88 години почина филмскиот продуцент Бранко Лустиг. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се сине“ и „Козара“. Во 1980-те години тој

Почина продуцентот на „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“

Почина продуцентот на „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“

Бранко Лустиг, продуцентот и двократен добитник на Оскар, почина денеска во Загреб во 87-та година од животот. Тој наградите ги доби за филмовите „Шиндлеровата листа“ од 1993 година и „Гладијатор“ од 2000-та година. Лустиг во текот на животот бил заробаник во логорот Аушвиц и Берген-Белзен поради своето еврејско потекло Содржините, графичките и техничките

Почина хрватскиот оскаровец Бранко Лустиг, продуцент на Спилберг и Скот

Почина хрватскиот оскаровец Бранко Лустиг, продуцент на Спилберг и Скот

Најпознатиот хрватски филмски продуцент Бранко Лустиг, добитник на два Оскара, почина денес во Загреб на 87 години. Лустиг има добиено Златен глобуса и Оскар за „Шиндлерова листа“ во 1993 и „Гладијатор“ во 2000. Поради еврејското потекло, за време на Втората светска војна бил затворен во концентрационите логори Аушвиц и Берген Белсен. Голем број членови

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Почина Бранко Лустиг, продуцентот на „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“

Филмскиот продуцент Бранко Лустиг почина утрово на 88-годишна возраст во Загреб, пишува „Национал“. Лустиг е најпознатиот хрватски продуцент и добитник на два Оскара за филмовите „Шиндлерова листа“ во 1993 година и „Гладијатор“ во 2000 година. Тој ја започна својата кариера во поранешна Југославија, работејќи на филмовите „Не свртувај се синет“ и „Козара“

Почина хрватскиот продуцент кој доби Оскар

Почина хрватскиот продуцент кој доби Оскар

Истакнатиот филмски продуцент и единствениот хрватски двоен оскаровец, Бранко Лустиг почина утрово на 88 години во Загреб. Освен Оскарите за филмовите „Шиндлеровата листа“ и „Гладијатор“, Лустиг е добитник неколку други значајни меѓународни признанија, како што е француското Одличие на Витезите од редот на уметноста и книжевноста. Исто така, тој се

Почина хрватскиот продуцент на „Шиндлеровата Листа“ и „Гладијатор“

Почина хрватскиот продуцент на „Шиндлеровата Листа“ и „Гладијатор“

Прочуениот хрватски продуцент кое е и добитник на два оскари за познати холивудски филмови, почина утрово во Загреб. Филмскиот продуцент Бранко Лустиг почина утрово на 88-годишна возраст во Загреб, напишал Национал. Прочуениот хрватски филмаџија, кои има работено на бројни домашни и холивудски филмови, освои два Оскари – за „Шиндлеровата листа“ на