притисни ентер »

Јужна Кореја, најпогодена од трговската војна САД - Кина

Јужна Кореја, најпогодена од трговската војна САД - Кина

Следно Ненајавено, Кина го намали извозот на американско свинско месо за 5, 6 милијарди долари, што предизвикува сериозен удар врз фармерите со свинско во САД со оглед дека Кина е втор најголем увозник. Во време кога САД ги зголемија царините од 10 на 25% за кинески производи и истото го стори и Пекинг за некои американски добра, трговската војна зема

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао“ весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори, истакнува „Женмин Жибао“. Кина тврди дека има контрола над економијата

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао“ весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори, истакнува „Женмин Жибао“. Кина тврди дека има контрола над економијата

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао“ весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори – истакнува „Женмин Жибао“. Кина тврди дека има контрола над економијата

Женмин Жибао: САД со трговска војна нема да ја фрли Кина на колена туку ќе ја зајакне

Женмин Жибао: САД со трговска војна нема да ја фрли Кина на колена туку ќе ја зајакне

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао“ весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори, истакнува „Женмин Жибао“. Кина тврди дека има контрола над економијата

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

„Женмин Жибао“: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао“ весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори, истакнува „Женмин Жибао“. Кина тврди дека има контрола над економијата

„Женмин Жибао”: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

„Женмин Жибао”: Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао” весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување на преговорите со Кина, затоа ја нарушија атмосферата на преговори со неодамнешните чекори, истакнува „Женмин Жибао”. Кина тврди дека има контрола над економијата

Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Трговската војна со САД не може да ја урне Кина

Кина тврди дека има контрола над економијата поради трговската војна иако најновите бројки покажуваат дека е забавен растот на продажбата и индустриското производство. Трговската војна со САД само ќе ја зајакне Кина и никогаш нема да ја фрли на колена, објави „Женмин Жибао” весникот на кинеската Комунистичка партија. – САД не се искрени за продолжување

Колкава штета и нанесуваат царините на Трамп на кинеската економија?

Колкава штета и нанесуваат царините на Трамп на кинеската економија?

Кинескиот извоз во САД е предмет на царини што Трамп ги воведе минатиот јули. Според американскиот претседател, тие и предизвикуваат проблеми на кинеската економија, но дали Кина сепак има повеќе сила за трговска војна? Растот во кинеската економија континуирано опаѓа во изминатата деценија. Од 12 проценти годишен раст на БДП во 2010 година, бројката

Трговската војна меѓу САД и Кина ќе влијае и врз Македонија. Еве што предвидува Народната банка!

Трговската војна меѓу САД и Кина ќе влијае и врз Македонија. Еве што предвидува Народната банка!

Кога сите очекуваа трговските преговори меѓу двете најголеми економски сили да завршат со договор, сосема неочекувано трговската војна меѓу САД и Кина ескалираш со воведување на нова рунда царини. Прво, од страна на САД, кои ги зголемија царините од 10% на 25% за 300 милијарди вреден увоз од Кина, а кинеските власти за два дена возвратија исто со поголеми

Кога кинескиот претседател критикува:Нашата земја е голема, но не и силна

Кога кинескиот претседател критикува:Нашата земја е голема, но не и силна

Си во текстот за овој весник ја критикуваше и кинеската економија. „Иако нашата економија стигна на второто место во светот, голема е, но не и силна, пренадуваноста и кревкоста се многу присутни. Тоа посебно се отсликува во недостатокот на иновации, што е “Ахилова пета“ на нашата економија“ – порачал Си. Според неговите зборови, технолошкото ниво на