притисни ентер »

Пред Бразил, уште една „техничка директива“ контра Ферари!

Пред Бразил, уште една „техничка директива“ контра Ферари!

Пред стартот на Бразилското ГП овој викенд, Светската автомобилистичка федерација (ФИА) објави нова техничка директива со која би требало да се покријат „сивите зони“ во правилата за моторите, акт што многумина го сметаат за директна забрана на „триковите“ на Ферари, откако имаше слична наредба пред Американското ГП. Во Тексас, ФИА објави директива

Пред Бразил, уште една „техничка директива“ контра Ферари!

Пред Бразил, уште една „техничка директива“ контра Ферари!

Пред стартот на Бразилското ГП овој викенд, Светската автомобилистичка федерација (ФИА) објави нова техничка директива со која би требало да се покријат „сивите зони“ во правилата за моторите, акт што многумина го сметаат за директна забрана на „триковите“ на Ферари, откако имаше слична наредба пред Американското ГП. Во Тексас, ФИА објави директива