притисни ентер »

Човековите права како врвна вредност на едно општество за сите

Човековите права како врвна вредност на едно општество за сите

Со години ги слушам истите приказни кои се повторуваат како на изџвакана лента: дека сме лоши, дека сме исти, дека сме неодлучни и дека не знаеме што сакаме; се разбира, сѐ ова погоре е приказна на „општи места“ кои треба да ја конкретизираат нашата реалност. Па, дозволете во оваа прилика, малку да ламентирам за моите „погледи на светот“ и борбата

Човековите права како врвна вредност на едно општество за сите

Човековите права како врвна вредност на едно општество за сите

Во Македонија отворањето на преговорите со Европа и трансформацијата што земјата треба да ја доживее, отворајќи ги и затворајќи ги пристапните поглавја, се комплетна енигма. Со години ги слушам истите приказни што се повторуваат како на изџвакана лента: дека сме лоши, дека сме исти, дека сме неодлучни и дека не знаеме што сакаме; се разбира, сѐ ова