притисни ентер »

Виртуелен самит на Г20 за пандемијата и економски последици од Ковид-19

Виртуелен самит на Г20 за пандемијата и економски последици од Ковид-19

Лидерите на група земји со најразвиени економии во светот (Г20) денес се состанаа на виртуелен самит за да одговорат на брзото ширење на пандемијата предизвикана од коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој присуствуваа десетина лидери на најразвиените држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити коишто

Виртуелен самит на Г-20 за пандемијата и економски последици од Ковид-19

Виртуелен самит на Г-20 за пандемијата и економски последици од Ковид-19

Лидерите на група земји со најразвиени економии во светот (Г-20) денес се состанаа на виртуелен самит за да одговорат на брзото ширење на пандемијата предизвикана од коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г-20, на кој присуствуваа десетина лидери на најразвиените држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити коишто

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

Лидерите на ЕУ ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со коронавирусот

Лидерите на ЕУ ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со коронавирусот

Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

ЕУ за организирање видео донаторска конференција за средства за вакцина против Ковид-19

– Претседателите на Европската комисија Урсула фон дер Лајен и на Европскиот совет Шарл Мишел за време на разговорот со лидерите на Г20 ја истакнаа потребата за итен, масовен и координиран глобален одговор на кризата со Ковид – 19. На видео конференцијата, лидерите на најголемите светски економии ветија дека ќе се обединат и ќе им дадат приоритет на

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

– Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

Претседателите на Франција и Кина Емануел Макрон и Си Џинпинг во телефонски разговор се согласиле за одржување на вонредна средба на Групата 20 индустриски најразвиени земји во светот. „Одржувањето таков самит би било корисно особено на санитарен план и во соработка со Светската здравствена организација за да се работи заедно на лековите и на вакцината“,

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

Претседателите на Франција и Кина Емануел Макрон и Си Џинпинг во телефонски разговор се согласиле за одржување на вонредна средба на Групата 20 индустриски најразвиени земји во светот. „Одржувањето таков самит би било корисно особено на санитарен план и во соработка со Светската здравствена организација за да се работи заедно на лековите и на вакцината“,

Лидерите на Г20 ќе одржат видеоконференција посветена на корона вирусот

Лидерите на Г20 ќе одржат видеоконференција посветена на корона вирусот

Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) в четврток ќе одржат видеоконференција во врска со пандемијата на вирусот Ковид-19. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) очекува кризата со корона вирусот да предизвика

Видеоконференција на лидерите на Г20 в четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 в четврток поради коронавирусот

Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) в четврток ќе одржат видеоконференција за пандемијата на коронавирусот, објавија западните медиуми. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) очекува кризата со коронавирусот

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии, критикувани за бавниот одговор на глобалната криза, во четврток ќе одржат видео-конференција за пандемијата на коронавирус, изјавија повеќе извори за Ројтерс. Министрите за финансии и банкари на Г-20 се согласија на видео-конференција во понеделникот да усвојат „план за пандемиска акција“. Меѓународниот монетарен

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) во четврток ќе одржат видеоконференција за пандемијата на коронавирусот, објавија западните медиуми. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19