притисни ентер »

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Консултациите со пратеничките групи, предвидени со бугарскиот Устав, Радев ќе ги оддржи утре

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Консултациите со пратеничките групи, предвидени со бугарскиот Устав, Радев ќе ги оддржи утре

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

Најголемата парламентарна партија во Бугарија „Има таков народ (ИТН)“ на Слави Трифонов ги почнува преговорите и консултациите за формирање на влада. Разговорите ќе се одржат во петок, сабота и недела. Денес, ИТН ќе испрати покана до сите парламентарни партии, но без ГЕРБ на Бојко Борисов, за формирање кабинет. Состаноците ќе се одржат викендов во

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Консултациите со пратеничките групи, предвидени со бугарскиот Устав, Радев ќе ги оддржи утре

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Како што јави дописникот на МИА од Софија, консултациите со пратеничките групи, предвидени

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

– Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Како што јави дописникот на МИА од Софија, консултациите со пратеничките групи, предвидени

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

Најголемата парламентарна партија во Бугарија „Има таков народ (ИТН)“ на Слави Трифонов ги почнува преговорите и консултациите за формирање на влада. Разговорите ќе се одржат во петок, сабота и недела. Денес, ИТН ќе испрати покана до сите парламентарни партии, но без ГЕРБ на Бојко Борисов, за формирање кабинет. Состаноците ќе се одржат викендов во

„Има таков народ” ги почнува преговорите за нова бугарска Влада

„Има таков народ” ги почнува преговорите за нова бугарска Влада

Најбројната политичка партија во новоизбраниот бугарски Парламент, „Има таков народ“, ги почнува преговорите и консултациите за формирање влада. Како што јави дописникот на МИА од Софија, раководството на „Има таков народ“ веќе испратило писма за средба со лидерите на Бугарската социјалистичка партија, „Стани БГ! Доаѓаме“ и „Демократска Бугарија“.

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

Најголемата парламентарна партија во Бугарија „Има таков народ (ИТН)“ на Слави Трифонов ги почнува преговорите и консултациите за формирање на влада. Разговорите ќе се одржат во петок, сабота и недела. Денес, ИТН ќе испрати покана до сите парламентарни партии, но без ГЕРБ на Бојко Борисов, за формирање кабинет. Состаноците ќе се одржат викендов во

Радев утре ќе одржи консултации за новата влада на Бугарија

Радев утре ќе одржи консултации за новата влада на Бугарија

Радев утре ќе одржи консултации за новата влада на Бугарија Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Како што јави дописникот на МИА

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

Најголемата парламентарна партија во Бугарија „Има таков народ (ИТН)“ на Слави Трифонов ги почнува преговорите и консултациите за формирање на влада. Разговорите ќе се одржат во петок, сабота и недела. Денес, ИТН ќе испрати покана до сите парламентарни партии, но без ГЕРБ на Бојко Борисов, за формирање кабинет. Состаноците ќе се одржат викендов во

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

„Има таков народ“ почнува преговори за бугарската влада

Најголемата парламентарна партија во Бугарија „Има таков народ (ИТН)“ на Слави Трифонов ги почнува преговорите и консултациите за формирање на влада. Разговорите ќе се одржат во петок, сабота и недела. Денес, ИТН ќе испрати покана до сите парламентарни партии, но без ГЕРБ на Бојко Борисов, за формирање кабинет. Состаноците ќе се одржат викендов во

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Како што јави дописникот на МИА од Софија, консултациите со пратеничките групи, предвидени

„Има таков народ” ги почнува преговорите за нова бугарска Влада

„Има таков народ” ги почнува преговорите за нова бугарска Влада

Најбројната политичка партија во новоизбраниот бугарски Парламент, „Има таков народ“, ги почнува преговорите и консултациите за формирање влада. Како што јави дописникот на МИА од Софија, раководството на „Има таков народ“ веќе испратило писма за средба со лидерите на Бугарската социјалистичка партија, „Стани БГ! Доаѓаме“ и „Демократска Бугарија“.

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Радев утре ги почнува консултациите за состав на новата бугарска Влада

Бугарскиот претседател Румен Радев ќе одржи консултации со претставници на пратеничките групи од 46-то Национално собрание, пред да му го предаде мандатот за формирање нова влада на кандидатот за премиер што ќе го номинира најголемата партија во парламентот. Како што јави дописникот на МИА од Софија, консултациите со пратеничките групи, предвидени