притисни ентер »

ВИДЕО: Рот и Димитров пред празен Антички театар во Охрид говореа за референдумот

ВИДЕО: Рот и Димитров пред празен Антички театар во Охрид говореа за референдумот

Референдумската кампања на Владата денес продолжи со дебата во Античкиот театар во Охрид, но пред празни трибини. Шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров, министерот за Европа при германското МНР, Михаел Рот, и заменик-министерот за животна средина, Јани Макрадули, говореа пред 20-ина лица. Меѓу присутните седнати во публиката беа и пет

(Видео) Министрите Рот и Димитров пред празен Антички театар зборуваа за референдумот

(Видео) Министрите Рот и Димитров пред празен Антички театар зборуваа за референдумот

Референдумската кампања на Владата денес продолжи со дебата во Античкиот театар во Охрид, но пред празни трибини. Шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров, министерот за Европа при германското МНР, Михаел Рот, и заменик-министерот за животна средина, Јани Макрадули, говореа пред 20-ина лица. Меѓу присутните седнати во публиката беа и пет

Рот: Уникатна шанса да ги отворите вратите на НАТО и ЕУ

Рот: Уникатна шанса да ги отворите вратите на НАТО и ЕУ

Embedded video for Рот: Уникатна шанса да ги отворите вратите на НАТО и ЕУ Македонците испишуваат историја и тоа не само национална туку европска . Со Договорот потпишан со Грција за надминување на разликите околу името имаме уникатна шанса и наскоро очекувам Македонија да ја видам во групата пријатели во ЕУ и НАТО истакна министерот за Европа при

(Фото) Димитров има сенс за гости

(Фото) Димитров има сенс за гости

Министерот за надворешни работи Никола Димитров веслаше по Охридското Езеро, во друштво со Михаел Рот, државен министер за Европа на германското Министерство за надворешни работи. Рот денес е во работна посета на Македонија во Охрид, каде по официјалната средба, заедно со шефот на дипломатијата решија да се релаксираат во Охридското Езеро. Димитров

Со договорот со Грција Македонија испишува европска историја

Со договорот со Грција Македонија испишува европска историја

Македонија испишува историја, не само национална туку и европска. Со Договорот потпишан со Грција за надминување на разликите околу името имаме уникатна шанса за отворање на вратите на ЕУ и НАТО. Би сакал што посокоро македонските пријатели да ги видам во групата пријатели обединети во двете асоцијации, истакна денеска во Охрид државниот министер за

Антички театар во Охрид остана празен за јавната дебата за референдумот

Антички театар во Охрид остана празен за јавната дебата за референдумот

Уште еден дебакл и голем резил приреди актуелната власт пред германскиот дипломат Михаел Рот, кој во рамките на поддршка на референдумот за прифаќање на договорот со Грција, односно смена на уставното име на Република Македонија, зборуваше пред празниот Антички театар во Охрид. На Античкиот театар во Охрид во моментов како дел од кампњата за референдумот

Димитров и Рот учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“

Димитров и Рот учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, заедно со државниот министер за Европа на германското министерство за надворешни работи, Михаел Рот, учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“, со фокус на придобивките од ЕУ членството во унапредувањето на заштитата на животната средина, промоцијата на политики на одржлив развој и поттикнување

Рот и Димитров веслаа во Охридското Езеро

Рот и Димитров веслаа во Охридското Езеро

Државниот министер за Европа на германското Министерство за надворешни работи Михаел Рот, кој денес престојува во работна посета на Македонија и министерот за надворешни работи Никола Димитров по нивната официјална средба веслаа во Охридското Езеро. Рот во Охрид присуствува на интерактивната дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“. Ова е негова

Димитров и Рот учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“

Димитров и Рот учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, заедно со државниот министер за Европа на германското министерство за надворешни работи, Михаел Рот, учествуваа на дебата на тема „Македонија на патот кон ЕУ“, со фокус на придобивките од ЕУ членството во унапредувањето на заштитата на животната средина, промоцијата на политики на одржлив развој и поттикнување

Рот: Договорот уникатна шанса за отворање на вратите на ЕУ и НАТО

Рот: Договорот уникатна шанса за отворање на вратите на ЕУ и НАТО

Македонија испишува историја, не само национална туку и европска. Со Договорот потпишан со Грција за надминување на разликите околу името имаме уникатна шанса за отворање на вратите на ЕУ и НАТО. Би сакал што посокоро македонските пријатели да ги видам во групата пријатели обединети во двете асоцијации, истакна денеска во Охрид државниот министер за