притисни ентер »

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

ЦУК донесе Акциски план, ќе работи на јакнење на јавната свест за КОВИД-19

ЦУК донесе Акциски план, ќе работи на јакнење на јавната свест за КОВИД-19

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Разгледана потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Разгледана потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. „Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Главниот кризен штаб го изготви акцискиот план

Главниот кризен штаб го изготви акцискиот план

Заврши состанокот на главниот кризен штаб во ЦУК. По вчерашната одлука на Владата за прогласување на кризна состојба на целата територија на државата во траење од 30 дена итно беше свикан главниот штаб од страна на директорот на ЦУК Стојанче Ангелов. Како што беше најавено денес беше одржана и втората седница се донесе акцискиот план, притоа на основната

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Главниот кризен штаб, со кој што раководи директорот на Центарот со управување со кризи, Стојанче Ангелов на состанокот одржан вечерва го подготви акцискиот план за справување со кризи. Акцискиот план ќе му биде предложен на Управувачкиот комитет и Владата кои што треба да го одобрат и да се постапува по него. По состанокот Ангелов информираше дека

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

ГОСПОД НАПОМОШ: Стојанче Ангелов и ЦУК го одржале првиот состанок, утврдиле потреба од вклучување на АРМ против САРС КОВ 2

ГОСПОД НАПОМОШ: Стојанче Ангелов и ЦУК го одржале првиот состанок, утврдиле потреба од вклучување на АРМ против САРС КОВ 2

Главниот кризен штаб, со кој што раководи директорот на Центарот со управување со кризи, Стојанче Ангелов на состанокот одржан вечерва го подготви акцискиот план за справување со кризи. Акцискиот план ќе му биде предложен на Управувачкиот комитет и Владата кои што треба да го одобрат и да се постапува по него. По состанокот Ангелов информираше дека

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Ангелов: Ќе побараме претставник во штабот и од невладиниот сектор

Ангелов: Ќе побараме претставник во штабот и од невладиниот сектор

Ќе побараме од Советот на невладини организации да се приклучи и нивен член, рече Ангелов. Била разгледана потребата од учество на Армијата, за што дополнително ќе бидат утврдени здравствените објекти, што ќе треба да бидат обезбедувани од војниците. Не можеме да определиме точна бројка, зашто треба да ги знаеме здравствените установи,но и пред неколку

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. – Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Ангелов: Ќе побараме претставник во штабот и од невладиниот сектор

Ангелов: Ќе побараме претставник во штабот и од невладиниот сектор

Ќе побараме од Советот на невладини организации да се приклучи и нивен член , рече Ангелов. Била разгледана потребата од учество на Армијата , за што дополнително ќе бидат утврдени здравствените објекти , што ќе треба да бидат обезбедувани од војниците. Не можеме да определиме точна бројка , зашто треба да ги знаеме здравствените установи,но и пред

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Ќе се утврдува кои здравствени објекти ќе бидат обезбедувани од војниците

Ќе се утврдува кои здравствени објекти ќе бидат обезбедувани од војниците

Вчера ја одржавме првата седница и денеска го разгледавме предлог Акциониот план, рече за медиумите Стојанче Ангелов, раководител Главниот Штаб за управување со кризната состојба. „Ќе побараме од Советот на невладини организации да се приклучи и нивен член“, дополни тој. На состанокот на кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата,